Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Temmuz 2010 Salı

Kendi Çapımızda Scoutluk Yapıyoruz [3] // Andraz Kirm

Kendi çapımızda oyuncu araştırmaya, ülkemizde iş yapabilecek yabancıları araştırmaya devam ediyoruz. Slovenya'nın hemen hemen her maçında dikkat çeken Andraz Kirm'i tanıtacam. 3 maçta da sahadaydı Kirm ve orta sahadaki savaşçı yönüyle dikkat çekti.

Belki 3 büyüklerden biri alırsa bu yıldız patlaması sonrası mırın kırın edilir ama emin olun geri kalan 15 takımın da işine yarayabilecek bir oyuncu.Tabi ki bütçesi yetmeyecek birçok takım vardır ama Kayserispor, Bursaspor, Ankaragücü, Eskişehirspor gibi takımlarımızın bütçesi yetecektir bu transfere. Sosa, Dica, Leko, Insua, Vittek gibi isimlerin boy göstereceği ligimizde Kirm'i almak takımlarımız için çok zor olmayacaktır. Gelip 10 gol 10 asist yapmaz belki ama her takıma gereken savaşçı, takımı ileri itecek oyuncu olabilir.

26 yaşında olan ve 2009'da Wisla Krakow'a transfer olan futbolcunun bonservis bedeli transfermarket'te 2 milyon euro olarak gözüküyor.Tabi ki Dünya Kupası'nda gösterdiği performans değerini arttırmış olabilir ama alınamayacak futbolcu da değil.Orta sahada kesici rolünde olmasına rağmen iki ayağını da gayet iyi kullanabilen ve isabetli paslarıyla bilinen bir futbolcu.Ve mevkisine rağmen çok sık kart görmeyen ve takımını eksik bırakmayan bir oyuncu. Ara sıra ileri çıkarak takımı adına etkili şutlar çekebiliyor, senede 3-5 tane jeneriklik gol izletebilir bizlere. Özellikle Bursaspor'un çok işine yarayabileceğini düşünüyorum,keza Trabzonspor'un da.Trabzonspor'un Ceyhun,Colman,Selçuk gibi etkili orta saha oyuncuları var ama hepsi topla yaratıcı oyuncular. Yani Kirm gibi bir kesiciyle beraber çok daha etkili olabilirler.
Defansif yönünü çok beğendiğim Slovenya takımından birkaç oyuncu daha süzgecime takıldı ve ilerleyen zamanlarda onlar hakkında da bilgiler verecem

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails