Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Temmuz 2010 Perşembe

Guti Üzerinden Yeni Beşiktaş!

Beşiktaş uzun süredir beklendiği gibi Guti Hernandez'i getirdi. Şimdi her yerde Guti'nin geçen sene verdiği muhteşem topuk pası videosunu izleyeceğiz, güzel gollerinden derlemeler yapılacak ve tabi ki resimde gördüğümüz gibi sığ eleştiriler dinleyeceğiz.

Guti'nin Beşiktaş'a sağlayacaklarını yazalım biz yine bize yakışanı yaparak. Mustafa Denizli bas bas bağırdı 10,5 numara istiyorum diye ve Tabata alındı 8 milyon euro gibi uçuk bir fiyata. Tabata bildiğin 10 numaradır, hatta sadece küçük takımların 10 numarasıdır. Denizli bunu bilmiyor muydu? Adı gibi biliyordu, Denizli gibi kurt bir hoca bilmeyecek de Sergen bilecek öyle mi? Ama Yeteeeer Yıldırım Demirören Yeteeeer diye o kadar çok bağırdı ki Çarşı YD Tabata'yı bulunca mal bulmuş mağribi gibi sarılmak zorunda kaldı. Ve belki katkı da yapabilecek olan Tabata 8 milyon euronun ağırlığı altında ezildi, oynayamadı. Denizli de Tello'dan 10,5 numara yaratmaya çalıştı, başaramadı.

Şimdi Denizli gitti, Schuster geldi ve Beşiktaş 10,5 numaranın hasını aldı. Alınabilecek en iyi 10,5 numarayı aldı. Tabi ki Guti sadece paraya ve Beşiktaş'ın şanına gelmedi, Schuster'e geldi özellikle. Schuster Real Madrid'de gösterdiği başarılı ve güzel oyunu güzel adamlarla burda da deneyecek. Başarılı olur mu şimdiden söylemek zor ama başarısızlıkta suçu olmayacak adam Yıldırım Demirören olacak. Olası başarısızlıkta taraftarın yüklenemeyeceği adam başkan, çünkü her istediklerini getirdi. Tabi makul olanları, Robinho falan hayaldi herkes biliyordu zaten.
Şimdi önemli olan Schuster'in sahaya çıkaracağı 6 yabancı. Çift forvet oynattığını biliyoruz önceki takımlarında ama burda, bu oyuncularla çok zor. Bobo tamam ama yanında kim olacak? Raul gelecek diyorlar. Ferrari, Ernst, Q7, Hilbert, Bobo kesin çıkacak. Alınırsa Raul'u da koy oraya.
-----------------------------------Rüştü
--------------------Ekrem-Toraman-Ferrari-Üzülmez
--------------------------Q7-Guti-Ernst-İsmail
--------------------------------Raul-Bobo

Yabancılar tamam süper de yerliler vasat kalıyor. Ayrıca savunma da çok yumuşak oluyor. Bekler zaten güven vermezken orta sahada tek ön libero oynarsan değil Avrupa'da Türkiye'de bile iş yapamazsın. Hadi diyelim ki Raul gelmedi, tek forvet oynadın orta sahaya Necip'i koydun.

-----------------------------------Rüştü
----------------------Ekrem-Toraman-Ferrari-Üzülmez
---------------------------Q7-Necip-Ernst-Hilbert
------------------------------------Guti
------------------------------------Bobo

Bu sefer de hücum vasat oluyor. Bu durumda Beşiktaş Volkan-Ozan İpek-Sercan üçlüsünden birini almak zorunda. Hücumun 3 bölgesinden birinde (sağ açık,sol açık,forvet) kaliteli Türk oyuncu bulundurmak zorunda. Forveti muhteşem yedekleyebilecek Batuhan'ı yok pahasına verirken aklı nerdeydi Beşiktaş yönetiminin acaba?

Beşiktaş muhteşem bir kadro kuruyor ama altyapı sağlamıyorlar. Ellerinde 12 tane yabancı var. Sivok, Zapo, Tello, Holosko, Delgado ve Fink'ten şimdilik ikisini, eğer bir yabancı daha alacaklarsa 3'ünü yollayacaklar. Zapo, Tello ve Fink en makul görünenleri. Bunların 3'ünü kovar gibi gönderdikleri için hiçbirinden bonservis alamayacaklarını düşünüyorum ben, çünkü burda tok satıcı olma avantajları yok. Elden çıkarılmak zorunda olan adamlara da kimse gidip 1 milyondan fazla para vermez, Fenerbahçe bile. Ayrıca 2 kişiyi tribüne yollayacaklar ki bu adamların hepsi garanti para aldığından yatıp para almaya devam edecek. Ayrıca yeni transfer Hilbert'in veya bundan sonra alınacak yabancının kulübede oturması skandal olur. Yani Beşiktaş şimdi güzel duygular yaşarken ilerde bunların büyük sıkıntılara dönüşme durumu var.

Guti'nin özel hayatında sorunlar olduğuna dair konuşmalar yapan Yıldırım Demirören şimdi bu transferini överken ne diyecek, merakla bekliyorum. Basında çıkacak aptal haberlere tepki gösterince basın derse ki "Gelmeden sen de sallıyordun adama Başkan!" ne cevap verecek? Ayrıca hem taraftar hem yönetim şimdiden çıkacak sığ, gerizekalıca yorumlara hazırlıklı olmalı çünkü basınımızın seviyesizliği hepimizce malum. Guti'nin eşcinsel ya da biseksüel olması bizi neden ilgilendiriyor, neden büyük puntolarla atılan başlıklarda bunu belirtmek zorundalar bilemiyorum. Neden korkuyoruz ki bu tarz adamlardan, neden ürküyoruz, bizden uzak dursunlar istiyoruz. Şu üstteki başlığı atan arkadaşa lafım, beyinsizin önden koşanı Guti eşcinsel ya da biseksüel olabilir ama adam sana talip değil ki? Ha eğer beyinsizlerden hoşlanıyorsa senin kapını da çalabilir, çalsın zaten.

Neyse daha fazla sinirlenmeden postu bitireyim. Çok büyük transfer. Kim yapsaydı aynı şeyi söyleyecektim. Bu adamın bu ülke sınırlarına girmesi benim için çok güzel bir olay. Yıllardır imrenerek seyrettiğimiz bir adam daha artık ülkemizde, bizim bir takımımız için oynayacak. Gerizekalılara rağmen bunun keyfini çıkaralım, yapacağı 2 güzel hareketi dört gözle bekleyelim. Transferde emeği geçen herkese teşekkürler, darısı Galatasarayımın başına :)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails