Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Kasım 2011 Cumartesi

Neremiz Doğru ki!


Maç yazısı yazmaktı aslında niyetim ama maçın önüne geçen olaylar ve maçın sıkıcılığı maçı yazdırmıyor insana. Geldiler, bastılar ve gittiler. Buna başka isim bulmaya çalışmayacam çünkü gereksiz olur. Eğer rakip kaleyi bulan 1 şutumuz yoksa, maçı tartışmaya gerek yok.

Maçın önüne geçen olaylar sırasıyla Rıdvan Dilmen, Volkan Demirel, teknik heyet ve küçük enişte Emre Belözoğlu. Rıdvan Dilmen'le başlayalım.

Edirne'den çıkınca nasıl sıçtığını bir kez daha gösterdi bize. Corluka'ya forvet dedi önce. Modric'i pek tanımadığını gösterdi. Olic neyse ki 2008'de Sami Yen'de bize gol atmıştı da hatırlayabildi adamı. Mandzuka'yı hiç tanımıyormuş ki bölgesini de çıkaramadı bir türlü. Yanında Güntekin olmayınca daha da çıktı ortaya cehaleti. Tespitleri de öyle yavan ki. Al oğlum, ver oğlum. Neyse ki teknik direktörlüğü bıraktı.

Asıl bombayı ise protesto olayları esnasında patlattı. Hükümetin kıçını şöyle bi yaladı geçti. Bu muhteşem stadı yapan insanlar bile ıslıklandı burada dedi ki yine içkiyi çok kaçırdığı bir ana denk geldik galiba. Milli takım, milli maç lafları arasında damarımızdan vurmaya çalıştı bizi. Ama adama sorarlar Rıdvan efendi. Madem milli takım bu kadar önemliydi Almanya maçında neden kulaklığı bıraktın gittin? Neden oyuncuları sattın 70 milyonun önünde? Neden bir tek Fenerbahçeli oyuncuları eleştiremiyorsun? Neden 45 dakika boyunca takımın ağzına sıçan Gökhan Gönül'e iki laf edemedin? Neden Hiddink'e sürekli sallarken Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman'a ağzını açamıyorsun? Neden 2 dakikalığına da olsa adam taklidi yapmıyorsun?

Volkan Demirel denen insan azmanı konusunda fikrim değişmedi hiç. Hala bildiğimiz gibi, söylediğimiz gibisin Volkan. Kıçıyla top tutan adama neden küfür edildi diyenin aklına şaşarım, altında art niyet ararım. Bu adam Sami Yen'de kıçıyla top tuttu, insanların gözünün içine bakarak hayalarını avuçladı milleti tahrik etti. Analar kutsaldır eyvallah ama annesi de kusura bakmasın, böyle bir oğlun varsa küfür yemek kaçınılmazdır. Ayrıca da taraftardan önce insan azmanı küfür etti, hareket yaptı. Sen küfür et binlerce kişiye sonra onlar edince auwww...

Küçük enişte Emre B. ise bambaşka bir kafada. Volkan'ın yanına gidip "siktir et onları." diyor, öbür tarafa dönüp binlerce taraftar için "orospu analılar" diyor. Ercan Taner bunları Emre taraftarı ve Volkan'ı sakinleştiriyor diye çeviriyor. Sen bu kadar adamın anasına söv sonra seninkine sövülünce artistlik yap. Bırakın ulan bu işleri. Milli maçlarda sizden önce hangi oyuncuya sövüldü. Aziz Yıldırım'ın yarattığı iğrenç Fenerbahçe etkisi bu işte. Kendinizi dev aynasında görüyorsunuz. Galatasaray'ın 2000 kadrosu da çirkefti ama siz iğrençsiniz ulan.

Son olarak teknik ekip. Hiddink başta olmak üzere hepsi gitmeli. Evet Oğuz Çetin de gitmeli artık. Fatih Terim yanındayken süt dökmüş kedi gibi duran Oğuz o gidince arkasından aslan kesilmişti, sıra Hiddink de. Hep suçlular hocalar ama yardımcıları Oğuz melek amına koyayım. Oğuz aslında bir Mourinho, bir Pep ama hakettiği yere gelemiyor bir türlü.

Hani bir laf var ya deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, o da nerem doğru ki demiş. Bizim halimiz de aynı. Neden başarısızız? Şu berbat ortamda nasıl olalım ki başarılı? Herkes kendi derdine düşmüş, herkes rant peşinde. Kimse yükselemiyor, azıcık yükseleni çekiyoruz paçasından! Ha bu arada bugün fenerli arkadaşlar #benimmillitakimimfenerbahce demeye başlamışlar. Fenerbahçe ayrı bir takım olarak katılsın turnuvalara bizimkiler de onlardan oyuncu almasınlar, kendi cumhuriyetlerinde kendileri çalıp kendileri oynasınlar...

2 yorum:

yyyyyyyy dedi ki...

%100 katıldığım bir yazı. Bravo ilcapitano.

muyek dedi ki...

Agzini opeyim FBliyim ama bu onun bunun cocuklarindan ve bu serefsizlere destek cikan beyinsizlerden illalah ettim. Bu adamlari yuceltip adam yerine koydugumuz icin bu cahil dingillerde kendilerini bir halt zannediyorlar.

Ama yilanin basi iste metriste. Bu adamlara bu payeleri veren, FB cumhuriyettir diyen, 2 kurusluk adami 5 kurus gosteren zihniyettir.

Ama sevgili kardesim Turkiye gercekleri bunlar, bu serefsizler bu ulkede adam yerine konurlar , itibar gorurler. Tassak avuclarlar, hakem tartaklarlar , kicla top istop ederler ama aslinda hicbirinde artniyet yoktur masali soylenir durur, o kadar temiz iyi aile cocuklaridir ki insanlar yok yere gunah alip ugrasirlar..

Related Posts with Thumbnails