Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Kasım 2009 Pazartesi

İl Capitano'nun Seyir Defteri #2

*Didier Drogba... 2 gol attı bu hafta Londra derbisinde Arsenal'e. Özellikle 2.golü muhteşemdi,Cristiano Ronaldo frikiği attı yine. Ayrıca Arsenal'e karşı oynadığı 11.maçta 10. golünü attı Drogba...Eski Arsenalli Ashley Cole de Emirates'te ıslıklara rağmen mükemmel oynadı. İlk 2 golde katkısı büyüktü.

*Klaus Jan Huntelaar çok az süre aldığı maçta Milan'ı ipten aldı. Oyuna girdiğinde Ersin Düzen kendisi için "bekleneni veremedi,büyük ihtimalle Ocak ayında satılacak." dedi. Dakika 90+3 ve 90+5'te çok güzel 2 gol attı. Sene başında havlu attı denilen Milan üst üste galibiyetlerle Juventus'u geçip 2.sıraya yerleşti ve eğer Huntelaar da gollere başlarsa yarıştan kopmamaları sürpriz olmaz. Huntelaar'ın 2.golünü izleyin mutlaka. Link burada...

*Ayrıca Milan takımında Catania maçında solbek oynayan Antonini ve sağbek oynayan Abbate muhteşem bir maç çıkardılar. Özellikle Antonini defansta da ofansta da çok iyiydi. Hem de çok gençler. Milan ilginç işlere başladı valla :)

*Horto Magiko'nun en büyük düşme adayı olan P'Mouth kaybetmeye devam ediyor. Bu hafta da 3 penaltılı maçta evinde ManU'ya 1-4 kaybetti. Wayne Rooney 2 penaltı kullandığı maçta hat-trick yaptı. Haftanın ilginç maçlarından biriydi gerçekten.

*West Ham geçen hafta Hull City ile 3-3 berabere kalmıştı. Bu hafta da Burnley'i 5-3 yendiler. 64.dakikada 2 penaltı kullanıp 5-0 yaptıkten sonra 3 gol yemiş olması rehavet kaynaklı bence. Gianfranco Zola bi çözüm bulmalı yenilen gollere.

*Tuncay yine 7 dakika oynadı. Tony Pullis başkanın verdiği ayara rağmen Tuncay'ı 11'e almıyor. Milli takımımızın kaptanına yapılan muamele gerçekten ayıp!

*Ligin 2 iyi takımı bu hafta birbirini yedi.Aston Villa-1 Tottenham-1 :)

*Merseyside derbisini Merseyside Red yani L'Pool kazandı. Sene başında Everton Heitinga'yı alınca onlardan bi cacık olmayacağını söylemiştim. Atletico Madrid'in en akıllı transfer politikasıdır Heitinga'yı satmak,bi de üstüne 6 milyon pound kazandılar. Benitez defans ağırlıklı bi kadroyla çıktı,biraz da sakat ve cezalıların etkisiyle. Yobo'nun kendi kalesine attığı golden sonra rölantiye aldılar maçı,10 dakika kala da Kuyt bitirdi işi!

*Inter Fiorentina'yı Artemio'nun da yazdığı gibi yalandan bir penaltıyla geçti. İtalya'da yapılan temiz eller operasyonu Inter'e yaramış gibi gözüküyor. Milito yaptırdığı penaltıyı gole çevirdi 85.dakikada...

*Juve Cagliari deplasmanında 2-0 yenilerek Milan'ın da gerisine düştü. Ferrara koltuğunu daha ne kadar koruyacak acaba?

*La Liga'da haftanın maçı tabi ki El Classico'ydu ama Valladolid-Tenerife maçı da muhteşem geçmiş. 49'da 3-0 öne geçen Valladolid koruyamamış skoru ve arka arkaya 3 gol yemiş. İzlenilesi maçmış gerçekten!

*Werder Bremen-Wolfsburg maçını canlı izledim. Edin Dzeko'nun ilk golü muhteşemdi. Maçı hakeden taraf Wolfsburg'tu ama Werder 90'da Mesut'un ortasında Mertesecker ile golü buldu. Bundesliga çok zevkli bu yıl.

*Nuri muhteşem bir maç çıkardı. Penaltının da ona attırılması takımda artık söz sahibi olmaya başladığının göstergesi. Borges çok güzel anlatmış Bundesliga'yı,tavsiye edilir.Link burada...

*Son olarak bizim lig. Yılmaz Vural "Daum da gidebilir." dediğinde dalga geçti çoğunluk ama haklı çıktı. Versek mi milli takımı :) Bol taklalı milli maçlar izleriz,stres filan kalmaz... Düşünsenize Emre'yi,Sabri'yi dövdüğünü :)

*Beşiktaş ve Denizli zirveye yetişti. Denizli gerçekten kahin mi yoksa çok mu şanslı? Ben çoğu zaman şanslı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca daha bir şey kazanmadı,çok konuşmaya başladı! Bobo'yu kazanmak Beşiktaş'a çok şey kazandıracaktır. Ayrıca daha Tello ve Holosko devreye girmedi. Lig çok güzel olacak.

*Bu sene Anadolu'dan Bursa'yla beraber Kayserispor gümbür gümbür geliyor. Makukula,Cangele,Gökhan Emreciksin bu formlarını ne kadar sürdürebilir bilinmez ama şu an mükemmel gidiyorlar. Gökhan'ın bu haftaki golü mutlaka izlenmeli.

*Antalyaspor'un benim en beğendiğim takım olan Gençlerbirliği'ni 2-0 gibi net bi skorla yenmesi şaşırtıcı gerçekten. Denizlispor'la beraber en büyük düşme adayımdı Antalyaspor'du ama Şifo'nun takımı sonuna kadar savaşacak gibi!

*Güzel gollerin olduğu,bol maçlı bir haftasonuydu benim için. Özellikle Drogba ve Agüero'nun frikikleri ile Huntelaar'ın 2.golü mükemmeldi,izlemeyenler kaçırmasın derim.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails