Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Kasım 2009 Pazar

Katalanlar-1 İspanyollar-0


El Classico'nun keyfi yoktu bu sefer bence. Arkadaşım ve abimin pek objektif olmayan Barca yanlısı tutumları yüzünden Real Madrid'in kazanmasını istedim ki Madrid tarafında tuttuğum takım çoğu zaman Atletico'dur :) İlk yarı Real Madrid çok akıllıca oynadı. Lass ve Xabi'yle orta sahayı tutup,kazanılan topları ilerdeki CR9,Kaka ve Higuain'le buluşturmaya çalıştılar. 1-2 defa başardılar da bunu,özellikle Kaka'nın getirdiği topta Ronaldo o golü atsa maç çok değişik olacaktı. Fakat "en zayıf halka" Valdes ayaklarıyla çıkardı topu. Barca'nın pozisyonu yoktu ilk yarıda,özellikle Dani Alves içine Sabri kaçmış gibiydi. Xavi-Iniesta ikilisi de Lass'ı geçemediler.


2.yarı başında Pellegrini'den Benzema hamlesi bekliyordum ki Pep daha önce davranıp Henry-Ibra değişikliğine gitti. Ibra girer girmez etkili olmaya başlamıştı ki zaten girdikten 5 dakika sonra çok güzel gol attı. 50 dakika boyunca Sabri tarzı takılan Alves,İbrahim Üzülmez'in Fink'e yaptığı asiste nazire yapacak kadar güzel bir asist yaptı. Ibra da çok klas vurdu topa. Bu dakikalarda Real'in bastırmasını bekliyordum. Sergio Busquets de Real'e yardımcı olmak amacıyla topa elle dokunarak 2.sarıdan atıldı. Ve sonunda kenarda Benzema'yı gördüm,Marcelo çıkacak diye sevinirken Ronaldo'yu dışarı doğru çıkarken görünce şok oldum. Pellegrini kendi ipini çekti resmen,Marca yarın tefe koyacak kendisini. Daha sonra yapılan Arbeloa-Raul değişikliği de fayda etmedi. Barca şansı ve Puyol sayesinde gol yemeden bitirdi maçı. Barca sol tarafta bir üçgen kurup Real'le kafa bulurken dayanamadı Lass gitti tekmeyi attı Xavi'ye ve o da atıldı. Dalga geçilmeye tek dayanamayan kişi Lass'tı,takdir ettim.


Maçın yıldızı tartışmasız Puyol'du. Kaptan yine ruhunu koydu ortaya ve O'nun için "Camp Nou'nun ruhu" diyenleri bir kez daha haklı çıkardı. Real tarafında atılana kadar Lass'ı çok beğendim. Kaka parladı zaman zaman. Barca'da da Iniesta ve Xavi ara ara parladı. Ibra klasını gösterdi. Pique Puyol'a katkı yaptı. Valdes CR9'un ilk yarıdaki pozisyonunu çıkararak galibiyete katkı sağladı. Messi etkisizdi, özellikle Busquets atılana kadar gözükmedi. Sonra biraz kıpırdandı. Alves'in asistinde golü atsa takımı da rahatlatırdı,kendisi de rahatlardı.

Çoğumuzun beklediği gibi Barca kazandı ama ezemedi bu sefer. Real bi şey kaybetmedi,Barca bi şey kazanmadı. Asıl kıyamet 2.yarıdaki maçta kopacak :)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails