Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Şubat 2010 Salı

İl Capitano'nun Seyir Defteri #5


Seyir Defterimin kaderi değişmedi,yine uykusuzluk vurmuşken aklıma geldi.Güncellemenin vakti gelmişti zaten.

*Barcelona ligin başından beri yenilmedi.En son geçen sene sonunda şampiyonluğu garantiledikten sonra sallama maçlar oynarken Osasuna'ya yenilmişlerdi.Yani düşünüyorum da ciddiye aldıkları takdirde yenilmeme dalında rekor kırabilirler.Yanlış hatırlamıyorsam Arsenal'in 49 maçlık bir yenilmeme rekoru vardı,kırılmayacak gibi değil Barça'yı düşününce.

*Barça demişken,cumartesi Galatasaray maçının moral bozukluğu üzerine gelip Messi'yi izlemek büyük keyifti.Mükemmel bir gol attı.Koray vermiş golü,burdan izleyebilirsiniz.

*Galatasaray gittikçe Fenerbahçe'ye,Fenerbahçe de Galatasaray'a benziyor sanki,ama farklar var tabi.Mesela Galatasaray eskiden Fenerbahçe'nin şimdi yaptığı gibi mücadele ediyor,savaşıyordu.Fakat fark Galatasaray Flerquin,Batista,Prates,Perez gibi ucuz maliyetli yabancılar,altyapıdan gelen Türklerle yaparken bunu Fenerbahçe bol parayla savaşacak oyuncu getiriyor.Galatasaray da Fenerbahçe'nin eskiden yaptığı bol yıldız transferlerine yöneldi.Fakat yine fark var ki ucuz maliyetli oyunculara gidiyorlar.Yani Fenerbahçe Anelka'ya,Guiza'ya,Kezman'a,Andre Santos'a bol para dökerken Galatasaray Elano,Jo,Gio Santos,Baros,Kewell gibi oyuncuları daha ucuza getiriyor.

Fenerbahçe hem savaşıp hem yıldızlarıyla maç alırken,Galatasaray tamamen yıldızlara bağlı bir oyun sistemine doğru gidiyor ki bu bence çok tehlikeli.Sürekli oyuncularınızın formda,sağlam ve diri olması gerekiyor.Galatasaray'da bunların hiçbiri birarada olmuyor,çoğu da şu aralar olmuyor ne yazık ki!

*Galatasaray Sabri-G.Zan-Servet-H.Balta 4'lüsüyle başladı sezona defansta.Şu an Uğur-E.Güngör-Neill-Caner'le oynuyor.Orta saha sağlam neyse ki.İlerde Baros'la başladık,Nonda geçti,Jo geçti ve şimdi Arda orda.Sol açıkta Kewell başladı,Arda geçti,Caner'i izledik ve şimdi Gio Santos.Çok şükür ki sağ açıkta genelde Keita,ara sıra Barış oluyor.Diyeceğim o ki her kulüpte sakatlıktan,yorgunluktan doğan rotasyonlar olur ama bu kadarı hiçbir iyi kulüpte olmaz.Ankaragücü,Kasımpaşa,Denizlispor falan yapar ancak bunu!Ama Hakan,Sabri,Kewell ve Baros döndükten sonra aksilik olmazsa bu takım zor tutulur diyorum...

*Fenerbahçe son maçta 4 eksik birden verdi.Lugano en az 2 hafta,Guiza 1 maç,Topuz 1 veya 2 maç,Özer henüz belli değil.Geçen hafta da Uğur sezonu kapatmıştı.Galatasaray ve Fenerbahçe böyle devam ederse aradan yine Beşiktaş çıkar mı dersiniz?AKP Aydın eski il başkanı Beşiktaşlıysa bu sefer de Mustafa Denizli'yi "peygamber" ilan eder heralde :)

*Yılmaz Vural her gün tekrarlıyor Milli Takım'a hoca olma isteğini de Kasımpaşa dibe doğru gidiyor hocam.Geçen hafta 2-0'dan 4-2 maç verdin,bu hafta 2-0'ı koruyamadın 87-90'da 2 tane yedin.Zaten oyuncuları dövme riskin var,korkuyoruz senden.Bi de bu kadar başarısız devam edersen kara kaşına kara gözüne Milli Takım vermez kimse sana!

*Kuralar çekildi,hocamız yok ama şimdiden gruptan çıktık "otoritelere" göre.Hikmet sormuş "kime göre,neye göre?" diye,katılıyorum.Bugün de Hıncal Uluç "kurayı sen belirle deseler,utanırım bu kadar kolay takımlar seçmem." dedi.Belçika'yı San Marino,Avusturya'yı Liechstein mı sanıyor bunlar acaba?Ayrıca spor siteleri bu sefer de Guus Hiddink ismini attılar ortaya da adam geçen gün "Haziran'a kadar Rusya'dayım." demedi mi?

*Sene başından beri İtalya'da İnter,İngiltere'de Chelsea,Almanya'da B.Münih,İspanya'da Barcelona şampiyon olur diye düşünüyorum.Fransa'da da Lyon diyordum ama hem çok kötü oynuyorlar hem puan farkı yediler.Ama hala sanki toparlanıp Bordeux'u geçeceklermiş gibi geliyor.

*Dün Fenerbahçe maçını izlemedim,evde kuzenim ve arkadaşımla Sporx'ten takip ediyorduk.Kuzenim Fenerli,arkadaşım Galatasaraylı.Dakika 60 civarıydı,arkadaşım durup dururken "83'te Diyarbakırspor gol atacak." dedi.Biz de güldük,hatta müneccim esprisini de araya sıkıştırdım.Tabi Diyarbakırspor 83'te gol atınca biz şoka girdik.Hemen "Kamil'e malum oldu." esprisini de araya sıkıştırıverdim,o kadar mutluydu ki kızmaya vakti yoktu :) Gecenin bi vakti de beraber oynadığımız iddaa kuponunun tuttuğunu öğrendik,Kamil uzun süredir böyle mutlu uyumamıştır heralde.Bu arada arkadaşın asıl ismi Kemal,Kamil lakaptır!Bu yazıyı da hatıra olarak saklar diye yazıyorum zaten :)

Neyse ahali benim uykum geldi yazıyı bitireyim yavaş yavaş.Son olarak şunu söylemek istiyorum bu blog işine başlarken geyik olsun diye bir gecede karar vererek başlamıştık Hikmet'le ama çok sardı valla.Özellikle beğenilmek okunmak güzel şeymiş.Her ne kadar henüz yeterince izleyicimiz,yorum yapanımız olmasa da takip edildiğimizi hissediyoruz sanki :)

P.S : Resimdekileri tanımayanlar için açıklama.Çubuklu Fenerbahçe forması giyen kişi Metin Oktay,parçalı Galatasaray forması giyen kişi ise Can Bartu.Metin Oktay'ın jübilesinde rakip Fenerbahçe.Son dakikalarda formaları değiştirip bir süre öyle oynuyor 2 efsane.Video için link ;
http://golsuzesitlik.blogspot.com/2010/01/metin-oktay-can-bartu.html

3 yorum:

LiOneL dedi ki...

fenerbahçenin getirdiği bir çok yıldıza fazla para dökmesi fenerbahçeyi hiçbir şekilde sarsmıyor.. üçün beşin hesabını yapma gereği bile duymuyor çoğu zaman.. ama cimbom için aynı şeyi sölemek mümkün değil.. kulüpte her zaman mali problem olmuştur.. bu yüzden cimbom para konusunda ince eleyip sık dokuyor..

LiOneL dedi ki...

resim için bi çift laf etmek istiyorm.. onlar zaten bu yüzdeen efsaneler.. merak ettiğim bi şey var.. acaba bi daha onlar gibi efsaneleşecek kalitede -kalite derken sadece futbol kalitesi değil- adam gibi adamlar görebilecek miyiz.. her zaman bu duruma yakınlaşanlar olur.. ama bi türlü o mertebeye ulaşamaz.. zaten 'efsane' kavramı bu yüzden kutsaldır.. her babayiğidin harcı değildir..

LiOneL dedi ki...

kemal pardon yoksa kamil mi demeliydm.. kardeş sen de benim gibi %1'lik oranı bulanlardan mısın.. zannetmiyorm ama iyi sallamışsın helal olsun.. ee arada böle tutmalı ki tadı tuzu olsun hayatın değil mi ama.. acaba hayatının sonuna kadar buna eşdeğer zorluk derecesinde bi tahmin tutturabilir misin?.. merakımdan sormadım, sen de farkındasındr böle şeylerin ömürde bir olduğunun.. keşke hayatını etkileyecek çok daha mühim konularda böle bir öngörü yapabilseydn.. hakkını boşa kullanmış bir yarışmacıya benzettim:) hep dene, belki bi kez daha şaşırtabilirsin etrafındakileri -ve kendini-....

Related Posts with Thumbnails