Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Şubat 2010 Pazartesi

Kime Göre, Neye Göre?


Klasik ekşisözlük geyiğidir "kime göre, neye göre?" Biri kendi görüşünü "bu böyledir" tarzında açıklarsa ayar vermek amaçlı kullanılır. 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grup kuraları çekildi bugün. Bilindiği üzere grubumuz şöyle:

Almanya
Türkiye
Avusturya
Belçika
Kazakistan
Azerbaycan

Kura çekildikten sonra televizyon programlarındaki yorumlara dikkat ettim, hemen hemen herkes gruptan çıkacağımızdan emin. Ama öyle bir eminler ki Rıdvan şey diyor mesela: "Türkiye bu grupta ya birinci ya ikinci olur, kesinlikle üçüncü olmaz. Almanlara yenilmezsek birinci olarak çıkabiliriz" diyor.. Breh breh breh!! Almanya'daki taraftar desteğinden dolayı birinci çıkacağımızı iddia edenler mi dersiniz, çok rahat ilk ikide olacağımızı iddia edenler mi dersiniz.. Yahu ya ben milli takımdan bihaberim, ya da dünya futbolundan çok uzağım! Abi nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? 2010 dünya kupasına katılamadık ki biz. Üstelik grubumuz bundan daha zor değildi.. Estonya'ya puan kaybettik biz, kendi sahamızda Belçika'ya puan kaybettik ne çabuk unuttunuz? Aynı Belçika'yla tekrar aynı gruptayız işte, nasıl bu kadar eminsiniz aynı şeyin olmayacağından. Benden habersiz milli takım çok büyük aşama mı kaydetti yoksa?

Kendimizi dev aynasında görmekten ne zaman vazgeçeceğiz acaba? Önemli olan bunları bizim söylememiz değil, rakiplerimizin bunu böyle görmesi. Acaba Avusturyalılar ne düşünüyor, Belçikalılar ne düşünüyor? Bizimle aynı fikirdelerse çok üzgün olmaları lazım gruptan kesinlikle çıkamayacakları için.. Acaba "Almanya'yla Türkiye güle oynaya ilk ikiyi alır biz de anca üçüncü oluruz, gitti 2012 şampiyonası" diye mi düşünüyorlar; yoksa "Almanya birinci olur ama bizim de çok ciddi şekilde ikinci olma şansımız var" diye mi düşünüyorlar? Çok üzgünüm ama ikinci örnekteki gibi düşündüklerine eminim malesef. Hayır abi kime göre neye göre favoriyiz ya?

Bizim gündem yaratma peşindeki spor(!) yazarları güle oynaya gruptan çıkacağımızı yazıp çizedursun, "Diğer takımlar da ikinci olma ihtimalleri olduğunu düşünerek oynayacak, o yüzden zor bir kura çektik" şeklinde yorum yapan Hakan Şükür'e takdirlerimizi sunalım biz de..

3 yorum:

gorkemUA dedi ki...

kArdeş adaMLar fUtboLu matematik giBi görüyorlar. bizim kAdRomuz iYi, adamLarımıZın deĞeri YükSek aha da çıktık. biLdiğin düZ maNtık... kRaL'da iŞi biLiyor; adam görmüş geçirmiş! temkinLi konuşuyor:D

LiOneL dedi ki...

tamam haklısınız da bu gruptan da çıkamayacaksak futbol oynamayalıum artık.. rakipler güçlü bişey demiyorm.. bizim takımın da bu gruptan çıkacak kadar güçlü bi kadrosu olduğunu düşünüyorm.

Hikmet Cilli dedi ki...

ben zaten milli takımımız bu gruptam çıkamaz demedim, ama grubun çantada keklik gibi görülmesine karşıyım. ben de bu gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum; ancak grubu bu şekilde görr ve yorumlarsak malesef 2012'yi de evimizde izleriz. evet bizim kadro yapımız ve takımdan beklenti diğerlerinden bir adım önde olabilir (almanya hariç konuşuyorum) ama daha 2010 elemelerinde belçika'ya karşı galibiyet alamadık. aynı belçika'nın neden çantada keklik görüldüğünü anlamadım. eğer ciddiye alırsak gerçekten almanya'nın bile önünde bitirebiliriz grubu, ama bu şekilde olmaz..

Related Posts with Thumbnails