Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Nisan 2010 Perşembe

UCL Çeyrek Finalleri


Bayern Münih: 2 Manchester United: 1




Çok zevkli bir maçtı. İlk dakikada Demichelis'in önce gereksiz faulü ondan sonra da Rooney'i kaçırmasıyla Bayernliler topa dokunamadan gol yedi. Bunun ardından Manchester klasik şekilde 0-1'e yatmaya çalıştı. 10 kişi orta sahanın gerisinde dururken ilerde Rooney tek başına koştu durdu. Özellikle ilk yarıda Hamit-Lahm ikilisi sağ tarafı domine etti. Öyle bir oyun oynadıki bu ikili soldaki Ribery'ye top atmak ihtiyacı duymadı neredeyse almanlar. İkinci yarıda da Bayern'in baskılı oyunu sürerken kazanılan frikikte Ribery'nin berbat vuruşu Rooney'e çarparak ağlara gitti. Golden sonra Ferguson'la Van Gaal'in karşılıklı hamleleri vardı. Sir kanat savunmasını güçlendirince Van Gaal Klose ve Gomez'i alarak ortadan yüklenmeye başladı. Ve son dakikada Olic Evra'nın hatasını değerlendirerek maçın skorunu belirledi. Golle beraber gelen Rooney'nin sakatlığı ve 2-4 hafta oynayamacak olması mağlubiyetin üstüne tüy dikti Manchester tarafında.
Maçı izlediğim İngiliz kanalındaki spikerler maç boyunca belki de yirmi defa 99 finalinden bahsederken son dakikada gelen gole coşmaları ve Solskjaer'in golüne benzetmeleri de beni oldukça şaşırttı.

Lyon: 3 Bordeux: 1



Canlı izleyemediğim maçı Star'ın özetlerinden takip etmeye çalıştım. Ne var ki eskiden gece özetlerinde bir maç 50 dakika civarında sürerken bu sene süre 15 dakikaya inmiş. Velhasıl bu maç da çok zevkliydi izlediğim özete göre. İki takım da savunma yapmayı bilmiyor demek istiyorum ama Lyon'u Real karşısında izledim, Bordeux'nun da 8 ucl maçında sadece 3 gol yediğini biliyorum. Lyon'da Lisandro müthiş bir transfer. Bence Benzema'dan daha iyi futbolcu. Lyon'un ataklarını genellikle Delgado ve Bastos sürüklerken Bordeux'da Gourcuff tek başına bu iki topçu kadar katkı yapabiliyor. Bu arada maçta 4 gol olmasına rağmen her iki kalecinin de muhteşem oynadığını söyleyebilirim.

Arsenal: 2 Barcelona: 2



Barcelona maça öyle bir tempoyla başladı ki Arsenal taraftarı olsam onuncu dakikada 3-0 sayalım oynamayalım derdim. İlk 15 dakikada Barca 9 şut atarken Bendner'in ayağına santra haricinde top değmemişti. Bu baskıyı Almunia'nın insan üstü çabasıyla geçiştiren Arsenal daha sonra oyunun dengelemeye başladı. Bir iki tane de net pozisyon yakaladılar ancak bu sefer de Valdes kalesini gole kapattı. İlk yarı bittiğinde topla oynama yüzdeleri 71 e 29 du. İlk yarıda akıl almaz goller kaçıran İbra ikinci yarıda iki gol attı. Bunun üzerine Arsenal son yarım saatte oyunun kontrolünü eline alıp beraberliği yakaladı. İkinci maçta Barca'da Puyol ve Pique, Arsenal'da da Fabregas cezaları nedeniyle oynamayacak. Ayrıca Arsenal'da Arshavin ve Gallas sakatlanarak oyunu terkederken yine sakatlanan Fabregas değişiklik hakkının dolmasından dolayı son 10 dakikayı sakat sakat oynadı. Maç hakkında fazla birşey yazamıyorum ama izlemediyseniz biryerlerden dvdsini bulun izleyin derim. Zira geçen seneki Chelsea-Liverpool maçından beri bu kadar zevkli bir maç izlememiştim.

İnter: 1 CSKA: 0



Maçı yorumlayacak kadar izlemedim ama baktığım süre boyunca İnter bastırıyordu. Milito da çok güzel bir gol attı. İnter rövanş için avantajı kazandı ama 1-0 riskli skor.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails