Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Haziran 2010 Pazar

Arjantin - Nijerya: 1-0

Maçtan önceki tahminlerim Gutierrez'in daha defansif oynaması dışında tuttu diyebilirim. Bu adamın "kazma"lığına maçtan sonra tam emin oldum, utanmasa kırmızı kart alacaktı bu basit maçta. Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmemiştim ama Ömer Üründül'ün de dediği gibi "Yani bir Zanetti oynamaz mıydı bu takımda?"

Arjantin maça fırtına gibi başladı, Messi Barca'da kaldığı yerden devam ediyordu. Tevez o topu gol yapsa 10 dakikada farka gidecekti belki de maç. Derken bir play-station golüyle öne geçti tangocular. İlk yarı Arjantin üstünlüğüyle bitti. Ama ikinci yarıda beklendiği gibi s.o.s vermeye başladı mavi-beyazlı orta saha. Veron'un orada ne işi var Allah aşkına? Mascherano tek başına bir yere kadar götürebilir o orta sahayı, bütün rakipler Nijerya kalitesizliğinde değil neticesinde.. Arjantin, bu turnuvada futbolseverleri heyecanlandıran takımlardan. Böylesine basit bir umursamazlıktan elenmesi herkesi üzer ve kızdırır. Umarım Maradona diğer maçlarda savunma yönü daha kuvvetli bir oyuncuyla başlamayı akıl eder. Tamam Veron'a da saygımız var ama bir yere kadar.. Yani bir Cambiasso oynamaz mıydı bu takımda :)

Milito'nun yedek başlaması birçok futbolseveri üzmüş olabilir; ama kadro seçimindeki büyük bir hata olmuş bu diyemeyiz. (belki de daha büyük hatalar olduğu içindir, bilemeyeceğim şu anda)

Sonuç olarak bir süpriz yaşanmadı Arjantin üç puanı cebine koydu, Nijerya da Yunanistan gibi zayıf halka olduğunu gösterdi. Güney Kore sanırım dünkü maçlardan sonra grup birinciliği planları bile yapmaya başlamıştır..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails