Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Haziran 2010 Pazartesi

Arkayı 4'leyelim!


Maçı dün gece yazacaktım ama Boston-LAL maçına dalmışım,sonra da uykuya doğal olarak.Geç oldu ama güç olmasın.Daha önce de yazmıştım bu turnuvada favorim Almanya.Çok sakatımız olmasına rağmen turnuvalarda her zaman favoriyiz.Gary Lineker'in de dediği gibi

"Futbol 22 kişinin 90 dakika boyunca oynadığı ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur."


Maça her zamanki gibi çok hızlı başladık ki zaten bu kadrodan kontrollü oynaması beklenemez.4-2-3-1 şeklinde yayıldı sahaya Almanya ama top rakipteyken yapılan baskı ve ısırmadan bahsetmezsek olmaz.Özellikle Bastian Schweinsteiger muhteşemdi.(yazının ilerleyen kısımlarında Bastian diye bahsedecem kendisinden.)Defans dörtlüsünde Lahm-Mertesacker-Friedrich-Badstuber vardı.Ben Badstuber'i beklemiyordum şahsen,Aogo oynar diye bekliyordum ama Löw yaptıysa bir bildiği vardır.Orta ikilide Bastian-Khedira ikilisi vardı,ilerisi için tek çekincem Khedira.Takımda tek sırıtan Khedira'ydı ama rakibin çok da güçlü olmamasından dolayı o bile işini yapmış göründü.4-2-3-1'in 3'lüsü solda Podolski,ortada Mesut,sağda Müller'den oluşuyordu ki bu 3'lünün yaş ortalaması 22.3'tür.Üçü de çok çok iyi oynadı,yardımlaşmaları olsun birbirlerini tanımaları olsun aralarındaki koordinasyon olsun hepsi çok iyiydi.Ve en önde tek olarak Klose vardı ki sene sonunda kime sorsan orda Klose oynamasın derdi.Ligde Podolski de Klose de berbat bir sezon geçirmişti ama Löw'ün eli değince bu ikili çok farklı oynuyor,gerçi milli formayı giyen herkesin kulübünde oynadığından daha iyi oynamasını sağlıyor Löw ama Klose ve Podolski ekstra kötü bir sezon geçirdikleri için milli takımda bu performansı göstermelerinin tek sebebi Löw'ün motivasyonudur.


* Maçın yıldızları Mesut,Müller ve Bastian'dı.
* Klose kaçırdıklarını atsa yeniden gol kralı olabilirdi,bir Suudi Arabistan maçında attıklarıyla Kral olmuştu,bu sefer Avusturalya kurban olabilirdi.
* Mesut'u izlerken bunu nasıl kaçırdık demeyen Türk var mı?
* Bizi seçseydi Mesut bekleyecekti Emre sakatlansın,Tuncay cezalı olsun,Aurelio Türk olmasın falan filan.İyi ki ordasın Mesut,Nuri seçti de ne oldu?Bundesliga'da maç kaçırmadan oynayan adam milli takımda 5 dk oynayamıyor!
* Cacau ve Gomez'in oyuna girmesi iyi oldu,ilerleyen maçlarda lazım olacaklar.Kiessling de bi dahaki maçta süre alır kanımca.
* Löw muhteşem bir hoca,umarım turnuva bitmeden sözleşmesi uzatılır.
* Almanya turnuvalara kötü başladığında daha çok ilerliyor,çok iyi başladık tam tersi olmasın.Finalde Brezilya'yı istiyoruz,2002'den kalan bir hesabımız var.
* Cahill'in kırmızısı haksızdı ama 11-11 iken de 4 olurdu bu maç Klose bulduklarını atsa.Neill'in yanında oynayan Moore ve solbeke benzeyen Caner Erkin kılıklı herif sağolsun Müller-Lahm yürüyerek geçti Avusturalya savunmasını.
* Neill takımın kötü oyununa ayak uydurdu ama yine de onu izlemek,sahada duruşunu görmek güzel.Bir dahaki maçta Daddy Cool'u da sahada istiyoruz.
* Galatasaray'ın gündemindeki Grella tırtmış,koca ilk yarı 3 defa adını duydum adamın.Gerçi belki ben duymamışımdır vuvuzela'ya söverken.
* Tamam arkadaş anlıyorum vuvuzela milli çalgınız ama arada maça bakın lan!Bir yerleriniz patlayana kadar üfüreceğinize pozisyonlarda falan üfürün arada bir tezahurat edin kardeşim.Tamam biz de sizi seviyoruz,ezilen halkların yanındayız ama zorla sövdürüyorsunuz kendinize!
*Almanya bu gruptan lider çıkar,yarı final garanti diyorum.İngiltere,İspanya ve Arjantin'in ikisi yarı final göremeyecektir,bu tahmin de kayıtlara geçsin.

-bariz fotomaç başlığı attım :)-

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails