Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Temmuz 2010 Salı

Abdel Kader Rami'ye ya da Katar'a gidelim!

Transfer edilmesi gibi takımdan gönderilmesi de sürpriz oldu Keita'nın. Yetenekleri, topla uyumu asla yadsınamaz; ama takıma faydası konusu sorgulanabilir. Günü gününe uymayan bir futbolcu Keita. En olmadık yerde takımı ipten alırken (misal Madrid'deki Atletico maçı), kendisine en güvenilen maçta da takımı eksik bırakabiliyor (misal Kadıköy'deki Fener maçı). Yani kendisine güvenilip düzen kurulacak futbolcu değil malesef. E adamı yedek de bırakamıyorsun, ona güvenip takımı da kuramıyorsun, sürekli seni eksik bırakıp planlarını değiştirmene sebep oluyor çünkü. Belki de en iyisi hazır iyi para veren de varken elden çıkarmak diye düşünmüş olabilir yönetim. Zaten böyle bir hamlenin Rijkaard'ın onayı alınmadan yapıldığını sanmıyorum.

Şimdi bu adam belki seneye oynardı, böylesine yetenekli bir oyuncu niye elden çıkarıldı diyenler olacaktır. Peki ya tam tersi olup da oynamasaydı? O zaman millete minnet edecektik bu adamı bizden alın diye. Millet de enayi ya sanki! Taraftarın hala gözünden düşmemişken elden çıkarmak en mantıklısı. Ha tabi dediğimiz gibi deli bu adam, bakarsınız 8 sene önceki gibi bir kez daha Katar'da parlar ve kendisini Manchester City veya Inter forması altında görürüz 2 sene sonra, o da olabilir. O zaman gitmesine karşı koyanlar böbürlenerek hesap sorarlar tabi, ama elimizde bırakıp bizde tekrar parlamasını beklemek de büyük bir kumar! Keita gibi bir oyuncuyu tekrar bulabiliriz, ama bu takımın bir senesinin daha boşa gitmesi demek bu jenerasyondan bir daha bir halt olmaması demektir, o yüzden Galatasaray yönetiminin kumar oynama şansı yoktur. Evet duygusal olarak üzüldüm bu transfere; ama mantık açısından bakarsak o kadar da ters gelmiyor.

Şimdi sağ kanat kime emanet edilecek asıl soru bu. Rijkaard'ın 4-3-3'ten vazgeçip 4-2-3-1'e dönüp sağ kanada Elano'yu yerleştirmesi birinci ihtimaldir. İkinci ihtimal ise Giovanni'nin bonservisinin alınıp sağ kanada onun monte edilmesidir. Giovanni'nin bonservisini almak içinse yönetim, Tottenham'ın Arda aşkını kullanmayı düşünüyor olabilir. Nitekim Arda da gitmek istiyorsa kendisini tutmak çok doğru değil artık, adam 24 olacak bu sezon sonunda. Bu hamleyle hem Arda için kapıyı 14-15m€'dan açıp bi şey elde edemeyen yönetim patlamaktan kurtulur, hem de yine ne olursa olsun kulübe zarar ettirmeyecek bir futbolcu transfer edilmiş olur. Bu durmuda Kewell'la da sözleşme imzalanır gibi. Üçüncü ve en kuvvetli ihtimalse yönetimin ismini henüz açıklamadığı bir isimle anlaşmış olması. Önce Keita'nın satıldığını açıkladılar ki yeni transferin ismini taraftarın kızgınlığını dindirmek için kullanabilsinler. Dördüncü ve en az ihtimal verdiğim seçenek ise Serdar Özkan'ın sağ kanada banko olarak monte edilmesi ki bu hamle gerçekten taraftara Sami Yen'i yaktırır.

Keita'ya gelince; 21 yaşında Katar'a transfer olmuştu. Burada parlayıp Lille'ye gitti. Şimdi de 29 yaşında, tekrar Katar'da parlayıp Avrupa'ya dönmemesi için bir sebep göremiyorum..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails