Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Temmuz 2010 Cumartesi

Silverstone Pistine Küçük Bir Bakış

Ağırlıklı olarak Formula1 ve Tenis hakkında yazacaklarım ile bundan sonra ben de tacsizkralmetinoktay.blogspot ailesinin bir ferdiyim.

Bu hafta sonu Britanya Grand Prix’sini izleyeceğiz. Meşhur Silverstone pistinin yenilenmiş halindeki ilk yarış olacak bu. Silverstone pisti, 2. Dünya savaşı zamanında havaalanı olarak inşa edilmiş ve savaştan sonra yarış pisti olarak kullanılmaya başlanmış.
1950 yılındaki ilk F1 şampiyonasının ilk yarışına ev sahipliği yapan bu pist 2010 yılındaki yeni haliyle Monza’ dan sonraki en hızlı pist olmaya aday. Özellikle, birinci sektörün neredeyse tamamının tam gaz geçilmesi bekleniyor.

Silverstone deyince ve yanında 1999 yılını belirtince akıllara Michael Schumacher’in ilk turda ayağının kırılması ile sonuçlanan kaza geliyor. Schumi’nin direksiyonu yarışın ilk virajında kilitlenmişti ve araç yüksek bir hızla bariyerlere çarpmıştı.

Son 7 yarışın kazananı farklı pilotlar olmuş, bakalım bu sene damalı bayrağı birinci sırada geçmek kime nasip olacak?

Antrenman seanslarına bakacak olursak, pilotların Silverstone’un bu halinden pek memnun olmadıkları konuşuluyor. Özellikle 11. viraj gibi hızlı geçilen bir virajda bulunan tümseklikler arabanın havalanmasına neden olabiliyor. Anlaşılan sıralama turlarında ve yarışta 11. virajı daha dikkatli takip etmek gerek.
Son antrenman seansı da az önce bitti ve Vettel ilk antrenman seansında olduğu gibi en hızlı turu attı. 2. antrenman seansında ise M. Weber en hızlı turu atmıştı. Redbull’ların hızlı göründüğü bir hafta sonu daha. Artık sıralama turlarını beklemekteyim.

Sıralama turlarından sonra tekrar görüşmek üzere…

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails