Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Eylül 2009 Cuma

Tehlike Anında İlk Satılacak!

18'inde Groningen'de oynarken fişek gibi bir sol açık yetişiyor Hollanda'da diye duyuldu. Aynı yıl transfer olduğu PSV'de parladı ve 2004'te(20 yaşında) Mourinho'nun Chelski'sine transfer oldu. Kariyeri boyunca satışa gelecek bir futbolcu olacağını kimse bilmiyordu o zamanlar tabi..

Chelski'de oynadığı futbolla kendini kabul ettirdi, klübün sembol isimlerinden biri oldu. Derken 2007 başında artık fütursuzca para harcamama kararı alan Abramovich "vermeden almak allaha mahsustur" diye düşünmüş olacak ki 36m €'ya hayır demedi ve Madrid yolları gözüktü Robben'e. Yoksa Chelsea denince akla gelen ilk isimlerden biri olan bu adamı -üstelik yerine transfer ettikleri Malouda'yı hala yontmaya çalışıyorlar- yollamanın başka izahını ben bulamadım..

Real Madrid'de de iki sezon oldukça başarılı bir performans sergiledi. Perez'in takımın başına gelmesiyle entresan miktarlarda para harcayan Los Galacticos bütçeyi dengelemek adına onu gözden çıkardı. Sağda Ronaldo, solda Robben, ortada Kaka ile müthiş bir forvet arkası oluşturma imkanı varken 25m € bedelle Bayern Münih'e yollandı.

Entresan bir adam şu Robben. Gittiği her takımda taraftarı ve yönetimi tatmin eden bir performans göstermesine rağmen, para lazım olunca hemen gözden çıkarılabiliyor. Münih'te de ayağının tozuyla çıktığı ilk maçta, hem de geçen senenin şampiyonu Wolfsburg'a 2 tane salladı.
Robben'le ilgili diğer bir ilginç durum da adamın gittiği her takımda şampiyonluk yaşaması. Chelski'yle iki sezon EPL, Madrid'le bir sezon La Liga şampiyonluğu yaşadı, sırada Bundesliga var gibi görünüyor..

Bu arada saçlarda da belirgin bir eksilme olmuş zamanla, e bu kadar sıkıntıya saç maç dayanmaz tabi..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails