Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Eylül 2009 Cumartesi

2010'da Sarsar, 2012'de Kimse Tutamaz!

Volkan Babacan - Fenerbahçe
O.Recep Kıvrak - Karşıyaka
Eray Birniçan - Y.Bosna
Erkan Ferin - Galatasaray
Serdar Keşçi - Galatasaray
Aydın Yılmaz - Galatasaray
Harun Karadaş - Galatasaray
Özgür Can Özcan - Galatasaray
Cengiz Çoban - - Trabzonspor
Emre Balak - Samsunspor
Anıl Taşdemir - Göztepe
Caner Erkin - Vestel Manisaspor
Mehmet Yılmaz - Bursaspor
Murat Duruer - Ankaragücü
Aykut Demir - NAC Breda
Ferhat Bıkmaz - Hannover 96
Ergün Berisha - Grasshoppers
Nuri Şahin - Borussia Dortmund
Deniz Yılmaz - Bayern Münih
Tevfik Köse - Bayer Leverkusen
2005 UEFA 17 yaş altı futbol şampiyonasında Avrupa şampiyonu olan takımın kadrosu bu! Başlarında da Abdullah Avcı var. Aynı sene Peru'da düzenlenen dünya şampiyonasında da dördüncü oldu bu kadro.

Herkes havaya girdi tabi bu başarıdan sonra. Başlığa yazdığım cümleyi anafikir edinen bir sürü yazı çıktı gazetelerde.. Peki şimdi kaç tanesi Estonya ve Bosna-Hersek'le oynanacak maçların kadrosuna davet edildi?

O turnuvaları takip eden biri olarak Nuri Şahin, Tevfik Köse ve Caner Erkin beni mest etmişti..

Peki nerede şimdi bu adamlar? Geleceğin Hakan Şükür'ü denilen Özgürcan'ın, iyi bir ikinci lig topçusu olduğu konusunda herkes hemfikir artık. Bir zamanlar Milan'ın ilgilendiği Erkan Ferin'in şimdi nerede olduğunu bilen var mı? Trabzon Karadenizspor'da.. 6 golle Avrupa şampiyonasının gol kralı olan Tevfik ise Ankaraspor ve Kayserispor'a kiralandıktan sonra tekrar Leverkusen'e döndü..

Neyse şu anda gündemde olan futbolculardan Volkan Babacan'ın saçma sapan goler yiyen bir kaleci haline geldiğine hepimiz şahit olduk. Aydın Yılmaz desen hala bir maç oynayıp on maç yatan, pişerse süper olur denilen genç futbolcu imajından kurtulamadı. Caner Erkin transferin son gününde Galatasaray tarafından kiralandı, bekleyip göreceğiz Rijkaard'ın ellerinde şekillenip şekillenmeyeceğini..

Ve bir tek Nuri Şahin.. Bir tek o A milli takım kadrosunda yer alıyor. O da malesef ara sıra rotasyon olduğunda ilk 11'de yer bulabiliyor. Hani 2010'da Avrupa'yı sarsacaktı bu kadro?

İçimin yandığı olay şu: Biz bu işi yapamayan bir ülke değiliz. Yani 1993'te Fatih Terim'le Akdeniz oyunları şampiyonu olan kadroyu koruyabilmiş, ve o kadro ile Türk futbol tarihinin en büyük başarılarını yaşamış bir ülkeyiz. Yani isteyince yapabiliyoruz.. Peki bu çocukların günahı neydi? Neden bunlarla ilgilenilmedi. Fatih Terim'e verilen şans neden Abdullah Avcı'ya da verilmedi? Abdullah hoca 4 senedir İBB'de milli takımdan gelecek teklifi bekliyor, hatta bu uğurda 2006'da Galatasaray'dan gelen teklifi reddetti. Ama adamın içi geçiyor haberi yok...

Bu saatten sonra o kadrodan ne köy olur ne kasaba. Çoktan özgüvenlerini kabettiler, ikinci üçüncü liglere oynayacaklar belki de kariyerlerinin sonuna dek..

İleride de torunlarında anlatırlar "biz bu milli takımın umuduyduk, kimse bizle ilgilenmedi" diye..

Haksızlar mı?..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

manager de hemen alınan oyuncu listesi bu.ama aldıktan sonra sürekli oynatıp ilgilenmek lazım futbolcuyla. haklısın yani hortocum:D
ama futbolcular da az haksız değil kanımca. kendilerini hiç geliştirmiyorlar. çaba harcamak yerine boş oturmayı tercih ediyorlar..

haitÆnis dedi ki...

dogru soze hne hacet :D artık cok gec

Sinan Yılmaz dedi ki...

Kesinlikle, etkileyici

Related Posts with Thumbnails