Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Eylül 2009 Pazar

Izdıraplı Geceler! (Türkiye:4 - Estonya:2)

Böylesine basit bir maçı bile ızdırap havasında izlettiği için öncelikle milli takımımıza teşekkür etmek istiyorum. Estonya gibi hiçbir özelliği olmayan bir takımdan 2 tane saçma sapan gol yedik. Yere göğe sığdıramadığımız Gökhan Gönül'ün adamını kaçırması ve klasik bir Gökhan Zan disiplinsizliğiyle daha 5. dakikada yenik duruma düştük. Sonra da garip birikini gol yedik. Eminim hiçkimse "eyvah" bile dememiştir ama yine de bu maçı "hadi artık ne zaman öne geçeceğiz" havasında izlemek hiç hoş değildi..

Fatih hoca artık mental olarak çok yükleniyor takıma. Ntv'deki Not Defteri'nde "motivasyon" konusunu diline çok dolayanlara güzel göndermeler yaptı Fatih hoca ama dünkü maçta da malesef motivasyonun dozunu yine kaçırdığını gördük. Hamit gibi bir futbolcu bile korkudan ilk on dakika top oynayamadı. Halbuki takım rahat bir şekilde maça çıksa Emre ve Arda'nın önderliğinde farka gidecek; ki nitekim maçı böyle kazandık zaten. Emre'yle Arda'nın performansına Tuncay'ın bitiriciliğini de eklediğimiz zaman maçın zora girmesi için hiçbir sebep yoktu; ama klasik bir Fatih Terim'li milli takım sendromu daha yaşadık dün gece..

Hamit ve Emre'li orta saha bence çok mantıklı bir iş; fakat eksik. İkisi de oyunu iki yönlü oynayabilen oyuncular. Ancak ikisi de yoğun bir şekilde pres yapıp topa basan oyuncular değil. Bunların arkasında Topal, Aurielio veya Sarp üçlüsünden biri mutlaka olmalı, yoksa daha sağlam takımlara karşı tediğimizi çıkartamayız. Nitekim rezil Estonya'dan bile iki tane yedik. Bu üçlünün sağına ve soluna Arda'yla Tuncay'ı yerleştirip skora gitmeyi deneseydik dünkü maç fark olurdu.. Bu oyun planının Fatih hocanın aklına gelmediğine inanmıyorum. Anlamadığım bir şekilde garip bir inadı var Terim'in. Örnek verecek olursak: Kazım! Bu adamı neden bu kadar ısrarla oynatıyor anlamıyorum. Takıma faydalı faydasız konusunu bir tarafa bırakalım, bu adam kesinlikle Fatih hocanın oyun stiline uyan bir adam değil. Pres desen yapmaz, çabuk desen değil, ayağında çok top tutup atağı öldürüyor, hırs desen yok.. Fatih Terim'i imparator yapan oyun anlayışına hiç de uyan bir adam değil yani. Sağ kanatta duruyor öyle.. Vardır bir bildiği diyorum, ama çözemiyorum.. Bunun yanında Sercan'a güvenip sahaya sürmesi çok doğru bir karardı. O da golünü atarak teşekkür etti zaten..

Çarşamba günü Bosna'yı yenmemiz şart, bu orta sahayla maça çıkmayacağımızdan da eminim. Fatih hoca Topal'ı kadroya çağırmadığı için orta sahada Ceyhun veya Sarp'ı oynatacaktır mutlaka.. Biraz sıkıntı çekeceğiz ama Bosna'dan galibiyetle döneceğimizi düşünüyorum..

Bir kere de ızdırap çekmeden katılalım şu turnuvalara be..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails