Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Eylül 2009 Pazartesi

12 Dev Adam


Öyle uzun uzadıya tespitler analizler yapacak değilim,amacım sadece Milli Takımımıza başarılar dilemek... Eğer basketbolda bir ezeli rakibimiz varsa o Litvanya'dır diye düşünüyorum... Her turnuvada karşımıza çıkmak zorunda mı bu takım??? Bu akşam 22.15'te Litvanya'yla başlıyoruz yine,NtvSpor'da maç... Neyse ki önemli eksikleri var ve ben bu takıma çok güveniyorum. Tanjevic'in Memo,Kaya Peker gibi isimlere hakları olan formayı vermesi gerekiyor ama Turgay Demirel arkasında oldukça bu adam istediğini yapar.

Tabi ki herkesin bildiği gibi takımın yıldızı Hidayet... Fakat bence bu turnuvada performansımızı Ersan'ın performansı belirleyecek... Her oyuncu takım için çok önemli ama Ersan gerek pota altındaki savaşçılığı,gerek skor yükünü üstlenmesi nedeniyle daha önemli. Oyun kurucularımız Kerem,Ender ve Engin'in topu hücuma en geç 4-5 sn'de getirmesi gerekiyor,7-8 sn'de topu getiriyorlar geri kalan 16-17 sn'de hücum yapmaya çalışıyoruz,panik oluyoruz. Tabi ki Ender gibi hız yapayım derken panik de yapmamak gerekiyor.

Ömer Onan veya rotasyondaki alternatifi Sinan Güler. Çok fazla sayı beklemiyoruz onlardan,yetenekleri kısıtlı ama savunmada direncin artmasını onlar sağlayacak. 5 numarada tabi ki Ömer Aşık diyorum ben de ama tecrübesi çok kıt,faul problemine girmemesi gerekiyor,bunu özellikle Hidayet'in ona sık sık hatırlatması lazım. Arkasındaki Oğuz Savaş ve Semih Erden de etkili oyuncular. Barış Hersek son izlediğim maçlarda çok dağınıktı umarım toparlar biraz daha kendini... Kendi neslinin en iyilerinden biri olabilir ama buranın değil...

Tanjevic diğer turnuvalarda yaptığı maç sıkışmışken izleme hatasını devam ettirmez umarım. Rotasyonu doğru düzgün kullanır,müdahalelerde geç kalmazsa bu takım çok iş yapabilir... Yani tabi ki çıkıp oyuncular oynayacak ama Tanjevic'in bu turnuvaya motive olması da çok önemli...

Son olarak şu 12 Dev Adam klişesi bu turnuvayla beraber son bulsun,yeni slogan,yeni şarkı bulalım şu takıma! 10 yıldır 12 Dev Adam,sıkılmadınız mı?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails