Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Haziran 2010 Pazartesi

CAPELLO > İSPANYA


Sınavlarımın yoğunluğundan dolayı bloga bayağıdır yazamıyordum; ama dünya kupası öncesi bu yazıyı yazmam şart. Mecburen bu sıkışık zamanda bıraktık notları geldik. Cuma günü saçma sapan bir açılış maçıyla başlayacak turnuvanın son maçının galibinin İNGİLTERE olacağını düşünüyorum (lafı niye bu kadar dolandırdım bilmiyorum, kupayı İngilizler alacak yani:)

İngiltere yaklaşık 5 senedir iyi bir jenerasyon yakaladı ve ilk defa bu kaliteye uygun bir hocayla bir turnuvaya katılacaklar. Bir kadro ne kadar iyi olursa başındaki hocayı da o kadar iyi seçmek zorundasınız. Yoksa hoca o kadronun altından kalkamaz, oyuncuları kendine inandıramaz ve beklenen başarı bir türlü gelmez, yazık olur. Savunmada Terry-Ferdinand, orta sahada Lampard-Gerard, ileride de Rooney'e sahip bir kadro nasıl bu kadar başarısız olabilir ki yoksa.. Eriksson ve McClaren'de olmayan işte bu karizmaydı. Capello'da ise fazlasıyla var. İtalyan hoca tarzı itibariyle takımdaki gruplaşmayı bitirmiş ve mükemmel bir arkadaşlık ortamı yaratmayı başarmış. Başarının arkasındaki önemli etkenlerden biridir bu. Çünkü bu şekilde oyuncular saha içinde birbirlerine daha yürekten yardım ederler, kendileri için ve takım için oynadıkları kadar arkadaşları için de oynarlar. Sahada futbolcuların bunu yapmasını sağlayan Capello kenarda da oyunu en iyi okuyan hocalardan biri olduğu için başarıya ulaşmakta zorlanmıyor.

2007'de Barcelona'nın karizmasını söndüren Capello bu sefer de İspanya milli takımının havasını söndürecektir. Zira dünyada bir numara Mourinho'ysa iki numara kesinlikle Fabio Capello'dur ve bu turnuvada kariyerinde olmayan bir kupayı da hanesine yazdıracaktır.

Brezilya, Almanya ve tabi ki İspanya'dan da iyi performans bekliyorum; Maradona'yı seviyorum ama inanmıyorum; Hollanda'dan da iyi bir performans bekliyordum ama Robben'in sakatlığı her şeyi değiştirdi.. Ferdinand'ın sakatlığı da İngilizler için önemli bir kayıp ama King veya Carragher'in onu aratacak bir performans sergileyeceğini düşünmüyorum..


Kaleciler: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham United), Joe Hart (Manchester City)


Savunma: Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham Hotspur), Jamie Carragher (Liverpool), Matthew Upson (West Ham United), Stephen Warnock (Aston Villa), Michael Dawson (Tottenham)

Orta Saha: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), James Milner (Aston Villa), Gareth Barry (Manchester City), Joe Cole (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)

Forvet: Wayne Rooney (Manchester United), Peter Crouch (Tottenham Hotspur), Emile Heskey (Aston Villa), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur).

2 yorum:

il Capitano dedi ki...

Doktor bakıyorum yazıda hiç kalecilere değinmemişsin :) James'le Hart'la Green'le olmaz bu iş,bu DK'nda da cacık olmaz sizden :)

Hikmet Cilli dedi ki...

Rüştü'yü transfer ederiz o zaman :) kalecilerimiz güven vermiyor ama takım 90 dk kapanarak oynayacak zaten ve kendilerine güvendikleri zaman ne kadar dirençli bir takım oluşturaak oyunculardan oluğtuğunu biliyorsun, işte buna güveniyorum ben de. belki maçları zevksiz geçecek olsa da şampiyonluk adayım ingiltere..

Related Posts with Thumbnails