Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Temmuz 2011 Pazar

Button ve Hungaoring !!!


Button, yağmur ve Hungaoring üçlüsünü her yerde görüyorum şimdi. Herkes aynı şeyi yazmış ama yazılmayacak gibi değil yani. İlk yarışını yağmur altında Hungaoring de kazanan Button, bugün 200. gpsini yine Hungaoring de ve yine yağmur altında kazandı. Yağmur denilince zaten herkesin aklına gelen bi isim oldu artık Button. Güzel havalardaki yumuşak stili yağmurlu havalarda daha çok konuşula şampiyon bugün yine çok konuşulacak bir birinciliği elde etti. Bugün için herkesin artık kabul ettiği birşey var. Bu adam yağmurlu havalarda lastiklerini en iyi kullanan adam. Dolayısıyla bu düzgün pilotajıyla iyi bir pozisyonda yarışa başlamış Button, yağmurlu hava da kat be kat daha tehlikeli. Ha bir de Macaristan ise adres korkmakta haklı herkes :)

Bugün aslında yarışın önemli noktası Hamiltonun pitten geçme cezası almasıydı. Hamilton, yapılan yanlış lastik seçimine, ekstra pit stop a rağmen yine de podyumun zirvesi için güçlü bir adaydı elbet. Ancak spin sonrası piste dönüşünü tehlikeli bulan komiserler kurulunun verdiği pitten geçme cezası, akbaba gibi arkadan gelen Button'a zaferi getirdi. Nitekim bu iki şampiyon pilot takım arkadaşları olmasına rağmen, birbirleriyle nasıl yarışabilineceğinin en güzel örneklerinden birini sergiledi bize.

Vettel'e gelirsek Erbatur Ergenekon'un bir tahmini var 3 yarış üst üste kazanamazsa şampiyonluğu kaçırır diye. Bugün şans yanındaydı ki bu aracıyla 2. olabildi. Son düzenlemelerden sonra nedense Vettelin otomobili yavaş kaldı diğerlerinin yanında. Zaten baskıya alışık olamayan Vettel diğerlerine göre yavaş kalan bu otomobil ile sezon sonuna kadar Erbo 'nun tahminini doğru çıkaracak gibi görünüyor. Sıkı bir Schumi ci olmama rağmen Vettel'i diğerlerinden çok severim, ama bence halen bir şampiyon gibi kullanamıyor aracını. Otomobil çok hızlıyken erken kopan Vettel, F1'in asıl heyecan verici ve asıl konusu olan yarışmaya mücadeleye gelince bence sınıfta kalıyor. Bakalım sezon sonunda ne olacak artık..

Alonso bugün son 3 haftadır olduğu gibi şampiyonluk için neler yapabileceğini gösterdi. Her ne kadar sıralamalarda Massa'ya ilk defa geçilse de ve startta yer kaybetse de podyumda kalmayı başardı.

Bütün bunların aksine yarışın benim için en güzel kısmı, Schumi nin ilk pitstoplar başladığında yarışı bir tur da olsa lider olarak götürmesiydi. Hep anlatılan o film şeridi hikayesi vuku buldu zihnimde. Hüzün ve saçma bir mutluluğu beraberce hissettiren dakikalar dediğim gibi beni geçmişe götüren dakikalardı. Umuyorum ki bir gün onun yeni zaferlerini de burdan anlatacam...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails