Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Ağustos 2011 Salı

Galatasaray'ın Transfer Değerlendirmesi!


Geçen yıl tel tel dökülen ve tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Galatasaray'da ilk önce yönetim değişikliğine gidilmiş; tarihin en kötü başkanı Adnan Polat'tan kurtulunmuş, yerine Ünal Aysal'ın başkanlığında ve Ali Dürüst, Adnan Öztürk ve Abdulrahim Albayrak gibi çok güçlü isimlerin bulunduğu bir yönetim seçilmiştir.

Öncelikle bu yönetim teknik direktör işinde maceraya kaçmadan, takımı tanıyan, iyi bir Galatasaray'lı olan, Galatasaray'ın içinden olan Fatih Terim'i getirerek ilk doğru hareketini yapmıştır. Fatih Hoca da yardımcılıklarına Ümit Davala, Hasan Şaş ve Tafferel'i seçerek hem takıma abilik edecek hem de sürekli bahsedilen 2000 ruhunu takıma kazandıracak adamları toplayarak doğru iş yapmıştır. Aslına bakarsanız Fatih Hoca Galatasaray için son şans değil ama Galatasaray Fatih Hoca için son şanstır. Çünkü milli takımların ardından kendini tekrar ispatlamak isteyecektir. Buda başarıya aç olduğunu gösterir.

Fatih Hoca ile Galatasaray yönetimi arasındaki transfer uyumuda gözle görülmeyecek gibi değil. Şu ana kadar Fatih Hoca'nın istediği isimler bir kaç istisna haricinde alındı. Şimdi gelin o transferleri yorumlayalım:

Selçuk İnan: Geçen sene Trabzonspor'un başarısında %100 katkısı olan isimdir. Ben ilk başta Selçuk'un Galatasaray'a gelişine ihtimal bile vermiyordum; sonuçta Fenerbahce'in de onu istemesi ve Galatasaray'ın avrupa kupalarında olmaması beni bu fikre itmişti ama Selçuk'un içinde gerçek bir Aslan yatıyormuş meğer. Galatasaray'ın geçen yıl kazmayla dolu olan orta saha bölgesine ilaç gibi geldi, hazırlık maçlarındaki performansıylada bunu gösterdi. Hoşgeldin yerli Xavi :)

Johan Elmander: Baros'la çok uyumlu değiller, ikisi birlikte oynamaz ama Elmander, Baros'un iyi bir alternatifi olabilir. Çok hırslı ancak Liverpool maçındaki golü dışındaki herhangi bir hareketini hatırlamıyorum. Adapte süreceni çabucak atlatıp formunu yakalaması lazım yoksa bu gidişle ilk 11 şansı bayağı zor.

Ceyhun Gülselam: Orta sahada Mustafa Sarp veya Ayhan gibi isimlerin yerine onun alternatif olması gerçekten sevindirici.Orta saha yerine stoperde de oynuyabiliyor.Bu onun çok yönlü olduğunu gösterir. Zaten şampiyonluğa giden yolda yerlilerin kalitesi önemlidir her zaman Ceyhun da Trabzondaki formuyla iyi bir alternatif olduğunu gösteriyor.

Tomas Ujfalusi: Gerçek bir savaşçı, sert ve agresif. Sağ bek ve stoper mevkiilerinde rahatça oynayabiliyor. Hazırlık döneminde sürekli sağda oynadı gayet de başarılıydı. Geçen sene Messi'ye yaptığı sert hareket yüzünden ona bir antipati besliyordum; ancak eğri oturup doğru konuşmak lazım şuana kadar takımın en iyisi gibi gözüküyor. Yaşı daha genç olsa daha iyi olabilirdi, gerçi yaşı genç olsa Türkiye'de oynamazdı o ayrı.Takıma abilik yapması da ayrı bir artısı, kaptanlıkta bile düşünülüyor olması bunu açıkça gösteriyor.

Felipe Melo: Orta Saha'nın başka bir ilacı, şampiyonluk biraz da çirkeflikten geçiyorsa Melo bunu iyi yapıyor. Selçuk İnan ile iyi bir ikili olacaklarına eminim ve Galatasaray'ın kangren olmuş orta sahasını en yakın zamanda toparlıcaktır. 1+1 kiralık sözleşmesi var 2 sene sonra da bonservis fiyatı düşer ve satın alınabilir. İnşallah Elano'ya benzemez.

Fernando Muslera: Dünyanın en iyi 7.kalecisi olarak gösteriliyor. Gelmesine en çok sevinenlerdenim. Galatasaray'ın kalesi Mondragon'dan sonra bir türlü rayına oturmadı. Şampiyonluğa giden yolda kaleci faktörü gerçekten önemli bunun örneğini Volkan Demirel'de görebiliriz. Fenerbahçe'ye geçen yıl bir sürü maç kazandırmıştı. Muslera da bu sene bize bir sürü maç kazandırır umarım. Gerçi kaleci ne kadar iyi olursa olsun önündeki stoperler kötüyse kaderine mahkum olmak zorundadır. Bu sene Servet ve Gökhan iyi olur umarım ve Muslera'yı zor durumda bırakmazlar.

Emmanuel Eboue: Arsenal'deki lakabı joker. Gerçekten tam bir joker, Arsenal'de sadece 2 bölgede oynamamış. Galatasaray'a ilaç gibi gelecektir; çünkü böyle oyuncular her zaman takım için mücadele eder. Daha takımla herhangi bir maçını izlemedik ama kendisine son derece güveniyorum inşallah yanıltmaz bizi.

Engin Baytar: Çok yetenekli olmasına rağmen disiplinsiz ve çirkef olması takım içi huzuru bozabilir. Gerçi Fatih Hoca onu adam etmesini iyi bilir(!) Ama Arda'nın yerini kesinlikle dolduramaz ancak iyi bir alternatif olabilir.

Giden isimlerden bir tek Arda Turan'ı yorumlayacağım: Kendisi gerçekten Türkiye'de çok yıpratıldı; ancak Galatasaray sevgisi herşeyin başında gelmeliydi. Bir sene daha en azından Fatih Hoca için kalması lazımdı. Bununla ilgili en doğru sözü yine Metin Oktay söylemiştir: "Galatasaray'dan gitmek isteyen gönderilir, hep öyle olmuştur. Gitmek istemeyen de gitmemiştir."

Yolun açık olsun Arda, sürekli bahsettiğin Emre Abi'ni(!) örnek almazsın umarım.

@UĞUR

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails