Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Ağustos 2009 Salı

3 Büyükler Maç Analizi #1

Haftanın ilk maçı...Gençlerbirliği-Beşiktaş... Beşiktaş güzel futbol oynamıyor,bunu bilmek için Rıdvan Dilmen olmaya gerek yok. Geçen sene şampiyon olurken de güzel futbol oynamıyordu ama savaşıyordu... Beşiktaş mücadele gücünü kaybetmiş,oyuncular arasındaki iletişim azalmış... İşleyen tek yeri orta sahadaki Fink-Ernst ikilisi,onlar da sadece işini yapıyor. Hiçbir ekstra iş yapmıyorlar,Yusuf ve Delgado gibi durarak oynamasına rağmen tek hareketle maç alan oyuncuları da olmayınca Beşiktaş maç alamıyor. Demirören Türkiye'yi ayağa kaldıracak transfer yapacaktı,ne oldu o transfer!

Golsüz,tatsız,kuru bi maçtı... Gençlerbirliği taş gibi takım olmuş... Daha çok istedi kazanmayı,Cavcav sonunda doğru hocayı bulmuş,Thomas Doll sabredilirse büyük işler yapabilecek gibi duruyor...

Maçın Yıldızı : Kahe

Maç analizi önemli ama daha önemli olan taraftarın çıkardığı olaylardı bence. Sadece Fenerbahçe nefreti mi,yoksa gerçekten komplo teorisyenlerinin ortaya koyduğu komplolar doğru mu??? Birileri Diyarbakır'ın,Diyarbakırlıların sporla ilgilenmesini istemediği için mi yapıyor bunları??? Sami Yen'de,Kadıköy'de,İnönü'de ya da Diyarbakır'da, farketmez... Bu olayları kim çıkarıyorsa,kim sahaya ses bombası atıyorsa,taş,çakmak vs. şeyler atıyorsa engellenmeli,engellemenin bi yolu bulunmalı... İngiltere'de çıkan olaylar bunların kat be kat fazlasıydı,ama adamlar engellediler... Şimdi herkes efendi gibi maçını izliyor...Sahalara giriş-çıkıştan,içerideki davranışlara kadar her şey kontrol altına alınmalı... Sürekli Allah'a emanet yaşamaktan bıktık,bugün atılan o ses bombalarından,taşlardan biri oyunculardan birine kalıcı zarar verseydi, bunun tek vebali Diyarbakırspor ve Diyarbakır taraftarına mı kesilecekti??? Vebal hepimizin değil mi???


Keşke 50 dk. boyunca Diyarbakırspor gibi toplama bir takımın ortaya koyduğu muhteşem futbolu konuşabilsek... Diyarbakırspor 20. dk'da Süper Lig'in yeni Taner Gülleri'si Tazameta ile golü buldu... 31. dk'da önce direk,sonra maçın yıldızı Gökhan Gönül,en son olarak Volkan'a takıldı Diyar ve 2. golü atamadı... 33.dk'da yan hakemin ofsayt diye kestiği bi pozisyon var ki,3 büyüklerden birine yapılsa başlıklara hakem rezaleti diye yansıyacağından eminim... Hakem kesmese ya Volkan atılır-penaltı olurdu,ya da gol olurdu... Gökhan Gönül çıktı ortaya daha sonra,muhteşem bi gol attı ki çok topçu o topu oraya atamaz...

2.yarı başında Diyarbakırspor yine iyi oynarken taraftarı işleri bozdu... Oyun soğudu... Ses bombası yanında patlayan Kazim Kazim kendine geldi ve muhteşem bi gol attı... Zaten olaylardan sonra çoğu kişi gibi benim için de maçın sonucunun önemi kalmamıştı ki Semih yaptırdığı penaltıyı -yaptıran atar- kuralını uygulayarak gole çevirdi. Tam bi karar veremedim ama penaltı değil gibi gördüm...

Maç sonrası en güzel açıklamalar Aziz Yıldırım ve Ziya Doğan'dan geldi... Tebrik ediyorum her ikisini de... Ayrıca Emre B.'yi hakemi şamar oğlanına çevirdiği için,hakemi de bu tarz hareketlere göz yumduğu için tebrik ediyorum... Suat Arslanboğa Oğuz Sarvan'ın 1 numarası olma yolunda!

Maçın Yıldızı : Gökhan Gönül

Haftanın en gollü maçı,liderin maçı... Kayserispor maça hızlı başladı ama bu hızının uzun sürmeyeceği belliydi... Cangele'nin şutu ve dönen topta yaşanan karambolden sonra Galatasaray yüklendi... Kayseri maçlarının kahramanı Sabri Sarıoğlu yine çok iyi oynadı... Atılan ilk golde yaptığı müthiş kesme ortaya Arda şık ama zayıf vurdu,Baros Süleymanou'yu geçen yıldan tanımış olmalı,hızla araya girdi golü attı. Kayserispor'un dev forveti Makukula Servet'i süründürerek arkasına kattı ve kafayla golünü attı... Beraberlik sağlandı ama maça üst oynadığı her halinden belli olan Makukula döndü bir gol de kendi kalesine attı ve ilk yarıda üst olmasını sağladı maçın.

2.yarıya Keita-Elano değişikliğiyle başladı Galatasaray. Aydın çıkacaktı,en azından ben öyle bekliyordum fakat Keita hafif bi sakatlık geçirince riske atmamak için oyundan alınmış. Elano takıma ısınma aşamasını hızlandıracak,muhteşem bir gol attı... Hagi'den sonra böyle gol görmemişti Galatasaray taraftarı... Sol ayakla,gelişine ve saatte 121 km hızla vurulan bir şut... Şimdiden yılın en güzel 10 golü arasına yazılır. Hakan Balta sakatlık geçirince yerine Uğur girdi ve solbekte de alternatif olduğunu gösterdi. Balta 15-20 gün yok,Caner oynar bu sürede artık. Daha sonra 15 pas sonunda Arda'ya gelen topta Kaptan muhteşem hareketlerle sıfıra indi ve Baros'a çıkardı,o da tüm formsuzluğuna rağmen 2.golünü attı. Maç skoru olarak 3 gün boyunca 4-1 dedi etrafımdakiler,forumdakiler ve gerçekten 4-1 oldu... Baros'un gol atacağını biliyordum,arkasında Sercan tehditini görürse daha çok atar Baros.

Ligde 3 maçta 11 gol attı Galatasaray... 103 gollük rekora göz mü diktiler nedir???
Maçın Yıldızı : Mustafa Sarp
Mustafa için 1-2 cümle yazmam lazım.Geldiği günden beri eleştiriyorum. Sürekli yana ve geri oynamasını,Galatasaray takımında oynayan kimseye olmadığı gibi ona da yakıştıramıyorum ama dün muhteşemdi.Böyle bi orta saha performansını 2 sene önce 3-5 biten Sivasspor-Galatasaray maçında Barış Özbek sergilemişti. Cumartesi gecesi topun olduğu her yerde Sarp vardı ve çoğunda topu alarak çıkıyordu ordan,sen oyna ben utanmaya razıyım Sarp!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails