Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Ekim 2009 Salı

Akıllı Olmak Lazım!


Adnan Polat akıllı adam. Galatasaray'ı seviyor, başarılı olup klüp tarihine adını altın harflerle yazdırmak istiyor. 20:45 olayı ve 2008'deki hocasız şampiyonlukla bayağı prim yaptı zaten. 2009'daki hüsrandan sonra baktı eleştiri okları kendisine yönlendiriliyor, hemen Rijkaard'ı getirdi koydu takımın başına. Ne yaptı, nasıl becerdi hala anlamış değilim.

Adnan Polat yanında tutacağı adamları iyi biliyor. Haldun Üstünel mesela, ne yaşanırsa yaşansın yanından ayırmayacağı adamların başındadır Polat için.

2008 yılında kaptanlarla hocanın arası iyi değildi. Şöyle bir düşündü Polat, baktı ki kaptanlardan vazgeçse şampiyonluk gelmeyecek, hocadan vazgeçse bir ihtimal şampiyonluk gelir. Gözünü kırpmadan biletini kesiyor Feldkamp'ın. Hem de tam takım Ankara'ya gelmiş, Gençlerbirliği maçına çıkacakken. Niye bunu yapıyor? Çünkü biliyor ki Hakan akıllı adam. Bu hamleden sonra şampiyonluk gelmezse kendi başı yanacak. Polat hamlesini yapıp topu Hakan'a atıyor, Hakan da kimseyi kızdırmayacak şekilde ayaküstü bir kadro yapıp kendisini yedek bırakıyor. Ve o maç 82'de Lincoln'un goluyle kazanılıyor. Hem Lincoln kazanılmış oluyor, hem takım içi arkadaşlık pekişiyor, takım gaza geliyor falan..

2008 - 09 sezonuna Skibbe'yle başlıyor Polat. Fakat bakıyor Skibbe'de otorite eksiği var tekrar Kalli'yi bir şekilde sokuyor Florya'ya. Ama tutmuyor bu yaptığı, futbolcular tepki gösteriyor. UEFA'daki rakiplerin maçını izleyecek diye kılıf uyduruyor ne şişi yakıyor, ne kebabı.. Ne oluyor fakat? Devre arasında kulüp içindeki ve medyadaki abilerin futbolculara söyledikleri tek şey: Siz iyi çalışmıyorsunuz, bu şekilde hiçbir hedefe ulaşamazsınız. Futbolcular örgütleniyor. Hasan, Arda, Sabri başta olmak üzere Skibbe'nin gönderilmesine çalışılıyor, maçlarda isteksiz tavırlar, Lincoln'e pas atmamalar derken Kocaeli maçında Baros penaltıyı kaçırıyor ve Skibbe yolcu..

Dedik ya Adnan Polat akıllı adam. Bu kadar kısa sürede bu dağınıklıktan kim kurtarabilir bu takımı? Takımın çıbanbaşları bu kez gençler, eski kurtlar gitmiş artık.. Gençlerin idol olarak gördükleri bir isim gelmeli takımın başına. İki seçenek var Polat'ın önünde: Hagi ya da Bülent Korkmaz!

Mantıklı olan Hagi'yi getirmek tabi, fakat kendini garantiye alacak şartlar sunuyor Hagi ve alel acele büyük kaptan geliyor takımın başına. Genç çıbanbaşları tapıyor tabi yeni hocalarına. O gazla alınan Bordeoux galibiyeti, Sabri'nin taraftarla barışması falan işler yolunda gibi görünmese de kapatıyor bazı şeylerin üstünü. Fakat bu bahar havası da uzun sürmüyor. Polat da bakıyor şampiyonluk da gitti, UEFA da gitti başlıyor federasyona sarmaya bu kez. Arada belki tutar diye 32. haftayı da işaret ediyor futbolculara. Uyanık adam Adnan Polat, hiçbir boşluk bırakmıyor. Sonuç olarak bu taktikler tutmuyor ve bu kez tepki başkan Polat ve ekibinin üstüne gelmeye başlıyor.

Polat akıllı adam, ne yapıp nasıl ettiyse Rijkaard'ı takımın başına getiriyor. Polat akıllı adam ve Galatasaray'ı da seviyor. İstiyor ki hem kulüp başarılı olsun hem de kendisi büyük başkan olsun. Hamlelerini de iyi atıyor, Galatasaray taraftarı için iyi bir şey bu tabi..

Ancak bugün gelinen durumda bu kim için iyi değil peki? Takımdaki genç çıbanbaşları için! Polat işini bilen başkan, takımın başarılı olmasını da istiyor. Rijkaard'ın uzun vadede bu başarıyı getireceğini, kendisinin de büyük başkan olacağını biliyor. Gerçi Rijkaard'ı kovup yerine Bülent Korkmaz'ı veya Ümit Davala'yı getirme ihtimalinin olmadığını da biliyor, öyle bir şansı olsa belki silerdi Hollandalı'yı, bilemem. Ama görünen o ki şu anda Rijkaard'ın kredisi futbolculardan fazla. O yüzden kaptanlığı kaldıramadığı her halinden belli olan Arda, profesyonel yalaka Nonda ve türevleri akıllarını başlarına almalılar. Arda bizim en sevdiğimiz futbolcu, kaptanımız, tamam da kendisinden yeteneklerini kullanmasını istiyoruz biz. Gereksiz delikanlılık yapmasını değil. Emniyet müdürlerini ziyaretler, ön plana çıkartıcı ceketler, ahkam kesmelere gerek yok. Sen topunu oyna, sen de kazan biz de sevinelim! Yoksa şakası yok bu kez yollar Adnan başkanın seni Avrupa'nın vasat bir takımına, Tuncay gibi Nihat gibi olursun sonra..

İyisi mi aklı hocalarından farklı ol sen, oynadığın reklamı hatırla: Farkı Sen Yarat!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails