Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Mancini'nin Amacı Ne?


Şahsen Mancini'yi hoca olarak çok beğenmeyenlerdenim. Çok şanslı bir dönemde Inter'in başındaydı, bu şansı iyi değerlendirdi. Ancak geçen sene bir eli yağda, bir eli balda olan Man. City'i şampiyonlar ligine sokamadı. Bu Hıncal Uluç tabiriyle başarısızlık kere başarısızlıktır.

Kadroda forvet hattı normalin üstünde (hem kalite hem paha yönünden) şişkin kere şişkinken (Sheyi Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz, Carlos Tevez, Felipe Caicedo, Jo, Craig Bellamy ve hatta 91 doğumlu Nimely), üstelik David Silva da  transfer edilmişken yetmezmiş gibi sorunlu-şımarık Mario Balotelli 30m€ bonservis bedeliyle transfer ediliyor. Ne yapmaya çalışıyor Mancini? Hadi Bellamy'i Tottenham veya Fulham'a gönderdi diyelim. Transferin son günlerine yaklaşırken diğer kalabalığı nasıl temizlemeyi düşünüyor? Hayır Tevez'den vazgeçemez. Adebayor da oyunun hakkını veriyor. Santa Cruz'dan vazgeçeceğini de düşünmüyorum. Jo'yu satabilir ama hazırlık maçlarında oldukça iyi performans gösterdi, üstelik cv'si pek aydınlık olmayan bu adam transfer olurken parayı kesinlikle sorun edecektir. Gerçi Man. City için para mühim değil ama insanın içi gidiyor rakamları duyunca. David Silva yeni transfer edildi adamı hemen satacak hali yok, üstelik transferini bu kadar istediğine göre oynatacaktır da. Balotelli'yi yedek olarak düşündü diyecem ama otuz milyon ulan bu euro olarak hem de, sabunsuz götürürler adamı valla nasıl yedek bırakacaksın! E Silva'yla Tevez'i çizgiye yakın oynattın diyelim. Ortaya da Balotelli'yi koydun. Adebayor'u mu keseceksin? Adebayor'u oynatıp Balotelli'yi yedek bırakacaksan niye bu kadar para verdin, salak mısın sen?

İşte başa döndük yine. Mancini, Moratti'nin iş bilmemesi sayesinde doğru yerde doğru zamanda bulunmuş şanslı bir adam benim gözümde, asla iyi bir hoca değil. Çünkü bu kördüğümü boşu boşuna attı, takıma yarar sağlamayacak ve kendisi de bu durumun altından kalkamayacak, aha da buraya yazıyorum!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails