Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Temmuz 2010 Perşembe

Çeyrek Finale Bakış #2 Paraguay - İspanya


Futbolu iyi oynamak iyi futbol oynamak anlamına gelir mi sorusunu sorduruyor bana İspanya! Ben bu takımı izlerken zevk almıyorum arkadaş. Futbol, mükemmel pas yaparak çok iyi oynanıyormuş tamam; ama futbol bu mudur sizce? Biraz mücadele de görmek istiyor insan, bu adamlar mücadele etmedikleri gibi öyle paslaşıyorlar ki rakibin de mücadele şevkini kırıyorlar sanki. Arada David Villa ve Ramos'un driplingleri olmasa yemin ediyorum köpeğin önüne koymam bunların maçını(10 metre topuk pası mı olur, Allah belanızı vermesin be)

İspanya'ya bakıyoruz: Yukarıda da belirttiğimiz gibi mükemmel uyumlu bir orta sahası var. Baskıyı gördüler mi oyun Pique ve Puyol'un bölgesine kayıyor. Bir defans oyuncusuna yakışmayacak(evet o kadar sinirliyim ki bu kelimeyle betimliyorum) derecede teknik olan Pique ve hatırı sayılır tekniğe sahip Puyol da gayet güzel katılabiliyorlar bu pas trafiğine ve oyun açılmış oluyor. Rakibin o noktaya kadar presi yaymaya bir yerden sonra gücü yetmiyor tabi. Buldukları boşluklardan da gerektiğinde Villa'nın veya sağ kanadın tek sahibi görünümündeki Ramos'un driplingleriyle, gerektiğinde de Xavi ve İniesta başta olmak üzere bazen 40 metreyi bulan ara paslarıyla pozisyona girip gol arıyorlar.

Paraguay ise savunma ağırlıklı oynayan bir takım. İspanya'nın turnuvada kaybettiği İsviçre maçına bakarsak, İsviçre de savunma yapmıştı. Buldukları neredeyse ilk pozisyonu da gole çevirerek üstünlük sağladılar ve maç boyunca kapanarak üstünlüklerini kaybetmediler. Hatta pozisyon bile buldular maç çok rahat 2-0 da olabilirdi. Bu açıdan bakınca Paraguay'ı da İsviçre gibi savunma yaptığı için şanslı görebiliriz. Zaten İspanya'ya karşı hücum yapmaya çalıştığın zaman ne hale düştüğün ortada(Misal İstanbul'daki Türkiye maçı) Turnuvada şimdiye kadar İsviçre'den daha iyi performans gösterdikleri açık, bu savunma futboluyla İspanya'yı geçme ihtimalleri yok değil; ama işte o İsviçre mağlubiyeti İspanyollara kesinlikle ders olmuştur. O yüzden bu maça daha temkinli ve konsantre çıkacaklar, havaya girmemiş olarak oynayacaklar. İşte bu da Paraguay'ın turu geçmesini neredeyse imkansız kılıyor. Bana sorarsanız Paraguay, İspanya'dan daha sıkıcı top oynayan bir takım, turu geçmesinler zaten..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails