Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Temmuz 2010 Cumartesi

Uruguay - Gana: 1-1 (4-2) // Direkten Dönen Yarı Final

Son zamanların en dramatik çeyrek finaliydi bu maç. Ne 2002'de Senegal'in Türkiye'ye elenmesi, ne de 1990'da Kamerun'un İngiltere'ye kaybetmesi bu kadar dramatik değildi. Turnuvanın süpriz yıldızı Asamoah Gyan kaçırdığı penaltıdan çok maçtan sonraki gözyaşlarıyla hatırlanacaktır benim nezlimde..

Gana müsabakaya oldukça tutuk başladı. Bunda takımın hücum organizasyonlarının beyni Ayew'in olmayışının büyük katkısı var tabi. İlk 20 dakika neredeyse 'yok'ları oynadı Gana. Ama bu süre zarfında maça her zamanki gibi kontrollü başladığı için Uruguay'dan da dişe dokunur bir pozisyon izleyemedik. 30. dakikaya doğru Gana biraz kıpırdanmaya başladı; ancak Uruguay da bu kıpırdanmaya paralel olarak mücadelesini arttırdığı için Gana da pozisyon bulamadı. Takımlar ilk yarının son düdüğünü beklerken Ayew'in yerine ilk 11'e giren Muntari'nin garip golü Afrika aslanlarının soyunma odasına avantajlı gitmesini sağladı..

İkinci yarıya daha kontrollü başlayan taraf haliyle Gana'ydı. Savunmayı aslında iyi yapıyorlardı ama 55. dakikada Forlan'ın frikikten attığı, insanı gereçekten futbolun adaletsizliğini sorgulatan golü geldi: Fuck Jubilani, Fuck Adidas!! FORLAN'IN KRAMPONLARININ DA ADİDAS OLDUĞUNU HATIRLATMAKTA FAYDA GÖRÜYORUM!!!

Evet maç bu skorla bitti, uzatmalarda geçen maçta da 120 dakika oynadığı için Gana'nın oyundan düşeceğine dair saçma bir yorum geldi spikerden. Ya o maçın 6 gün önce oynandığının farkında değil ya da bir futbolcunun fiziksel ve mental olarak eski düzeyine gelmesi için 6 günün yeter de artar bir süre olduğunu bilmiyor. Eğer bilmiyorsan o mikrofonda ne işin var senin ,kaç seneni bu iş için harcamış olursan ol. Nitekim uzatmalarda da fırtına gibi top oynadı Gana ve maçın en acı olayı da 120. dakikada kazanılan penaltıyı doğurdu bu yorulmazlık, bu maçın peşini bırakmama arzusu..

Suarez o noktada tereddüt etmeden, yarı finalde oynamama pahasına doğru olanı yaptı. Zaten bunu yapmasa oynayacak bir yarı final olmayacaktı. Aldığı kırmızı kartla yaşadığı hüzün, her kaçan penaltıyla büyük bir sevince dönüştü dakikalar içinde. Asamoah Gyan'ın penaltısı direkte patlayınca eminim birçok futbolsever koltuklarında çöküp kalmıştır. Bu kadar enfes bir futbolun bir saniyede elenmeyi bekler pozisyona girmesi kimi üzmez ki?.. Gene de penaltı atışlarında ilk penaltının başına yine Gyan'ın gelmesi beni tekrar umutlandırmıştı, ama arkasından gelen arkadaşları temdit penaltısının şokunu Gyan kadar kolay atlatamamışlardı anlaşılan. Ve gerçekten dramatik bir şekilde turnuvaya veda etti Gana, akıllara da Gyan'ın maçtan sonra akıttığı onurlu gözyaşlarını kazıyarak üstelik...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails