Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Temmuz 2010 Cuma

Çeyrek Finale Bakış #4 Uruguay-Gana

URUGUAY-GANA

Uruguay-Gana maçı İspanya-Paraguay maçından zevkli geçecektir kanımca.Uruguay'da Suarez'in formu yükselmeseydi maç ortada derdim ama Suarez giderek Forlan'a ayak uydurmaya başladı ve son maçta zirve yaptı bu durum.Attığı 2 gol dışında çok da iyi çalıştı ve defansı yordu.

Gana'nın en büyük handikapını herkes kaleci Kingson olarak görüyordu ama son ABD maçında formda olduğunu gösterdi,yine de hata yapma ihtimali var ve Uruguay kalecisi Muslera ondan çok daha iyi.Son maçta Muslera hatalı gol yedi ve hatalı bir çıkış yaptı ama bu tekrarlayacağı anlamına gelmez.

Savunmalar birbirine yakın ama Lugano faktörü var.Lugano Gyan'ı yakın savunursa Gyan penaltı harici gol atamaz ki Gana'nın 4 golünün 3'ünü Gyan attı.Gana'da Mensah çok iyi savunmacı ama Forlan-Suarez-Cavani gibi 3 etkili silahı durdurmak zor olacak Gana için.Neyse ki ön liberoda Annan çok koşuyor.

Uruguay orta sahada çok etkili olmak zorunda çünkü 5 kişiye karşı 3 kişiyle savaşacaklar,Cavani-Forlan-Suarez çok yardım etmiyor ve Gana 4-5-1 oynuyor.Orta sahada çok bariz bir Gana üstünlüğü var fakat turnuvanın şu ana kadarki en iyi oyuncularından biri olan Ayew'in cezalı olması Gana için büyük handikap.Prince Boateng de sakatlanıp çıkmıştı son maçta ve yerine Appiah girmişti.Boateng de iyileşmediyse işi çok zor Gana'nın.

İlerde tabi ki Uruguay üstünlüğü var,konuşmak bile saçma.Serie A patentli Cavani,La Liga'nın en iyi golcülerinden Forlan ve Eredivise gol kralı Suarez.Ve bunların karşısında Rennes'de oynayan Gyan var.Gyan çok etkili olabiliyor ama şu an karşısında 4 maçta 1 gol yiyen bir takım var ve işi çok çok zor.Arkadan destekleyen Boateng ve Ayew'in oynamama ihtimali Gana'nın maçı golsüz kapatmasına bile yol açabilir.

Maç hakkında görüşüm bellidir.Uruguay favori olarak çıkıyor,zaten grupta da Meksika ve Fransa'nın önünde lider olacaklarını biliyordum.Uruguay çok büyük aksilik olmazsa turu geçer ve uzun süre sonra yeniden adını duyurur Dünya Kupalarında.Artık analizler bitti,maçları beklemeye başladık.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails