Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Ağustos 2009 Pazar

Galatasaray:4 Denizlispor:1


Levadia maçı öncesinde rotasyona giden Rijkaard Galatasaray'ın defans dörtlüsünün tamamını dinlendirerek başladı maça... Aslında Uğur ve E. Güngör'ü, Servet ve Hakan Balta ile izlemek isterdim. Zira kafamda kurguladığım ve ısrarla görmek istediğim defans dörtlüsü bu. Çünkü ne Gökhan güvenilir bir oyuncu ne de Sabri defans oyuncusu...
Taraftarın izlemek için sabırsızlandığı Elano hastalandığı için karşılaşmayı tribünden takip etti

Maça gelirsek Denizlispor'un bugün hiç oynamaya niyeti yoktu. Ama asıl şaşırtıcı olan oynatmama isteği de yoktu Denizlisporlu oyuncuların. Neyse ki Sivaslı Mehmet Yıldız'ın yıllar önce kaybolan ikizi hakem Deniz Çoban olaya el koyarak bizleri alışkın olduğumuz durumdan mahrum etmedi.

İlk yarı vasat bir şekilde geçerken Keita ve Barış'la pozisyonlar yakalayan Galatasaray fazla gaza gelen Barış'ın kaptırdığı topla gelen kontrada E. Güngör ve Leo'nun da yardımlarıyla kendi yarı alanından çıkamayan Denizlispor'un öne geçmesini sağladı. Ardından santrayı kullanmaya çalışan Baros saçma ve nasıl olduğu anlaşılmayan bir sarı kart gördü. Yenik duruma düşen Galatasaray hiç olmaza ilk yarıyı beraberlikle kapatmak için baskılarını yoğunlaştırdı. Kazanılan kornerde Arda, Keita'yı gördü. Keita'nın ortasında süpermen misali uçan Caner'in topa eliyle müdahale etmesi sonucunda yardımcı hakemin verdiği penaltıyı Kewell gole çevirdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray'ın Baros'tan çıkan topla kazandığı kornerde Kewell'ın ortasında Arda'nın vurduğu kafa Baros'a da çarparak ağlara gitti.
Bu golün de ardından iyice şova başlayan ligin en estetik oyuncusu Keita üç kişinin arasında çıkarak Barış'la verkaça girdi. Ceza alanına girdiği anda düşürülen Keita Galatasaray'a maçtaki ikinci penaltısını kazandırdı. Keita'nın penaltıyı kullanmak istemesi üzerine kaptan Arda araya girerek penaltıyı Kewell'ın kullanarak gole çevirmesini sağladı. Bu golden sonra iyice afallayan Denizlili oyuncuların topu Kewell'a aktarmasıyla başlayan atakta defansın arkasına kaçan Keita topu Baros'a aktarmak isterken Burak'a çarpan top Galatasaray'ın 4. golü oldu. Maç bu skorla bitti.


p.s:fotolar milliyet.com'dan aparmadır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails