Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Ağustos 2010 Cumartesi

Alışamadıklarımız! #6 [Abdullah Ercan - Galatasaray]


1989 yılında Fenerbahçe'yle idmanlara çıkıp beğenilmedi. 1990'da Trabzonspor'a imzayı attı. Oldukça başarılı sezonlar geçirdi, şampiyonluğa oynadı, son haftalarda kaçırdı, milli takımın bankolarından oldu; kariyerinin en güzel günlerini bordo mavili forma altında geçirdi. Trabzonspor'un efsane futbolcularından biri olmasına ramak kalmıştı ki...

Abdullah Ercan; nam-ı değer "sarışın Türk!" Tarihimizde katıldığımız ilk Avrupa şampiyonası olan Euro 1996'nın tanıtım kitapçığında böyle bahsediyorlardı Abdulah için. "Türk'e benzemeyen Türk" de diyorlardı. Bu gereksiz betimlemenin konumuzla çok alakası yok tabi. Abdullah Ercan bordo mavili forma altında türk futbolunun 90'lı yıllarına damga vuran oyunculardan oldu. Ancak beklenen şampiyonluk bir türlü gelmeyince 1999 - 2000 sezonu başında Ogün'le birlikte bir zamanlar kapısından kovulduğu Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.

Fenerbahçe formasıyla 2000-01 sezonunda bir şampiyonluk yaşadı. Hocası da milli takımdan aralarının iyi olduğu Mustafa Denizli'ydi. Ancak Denizli'nin ayrılmasından sonra işler iyi gitmedi Abdullah için. Lorant döneminde ısrarla 3-5-2 oynatılan Fenerbahçe'de bilinen performansının uzağında kaldı; kadro dışı bırakıldı, affedildi,  Elazığspor'la oynanan 3-3 sona eren maçtan sonra tekrar kadro dışı bırakıldı.

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. İkinci kadro dışı kalma olayından sonra Galatasaray'la görüşmeye başladı. Fatih Terim'in "bonservisi elinde kimi bulursanız alın" kahramanlığından faydalanarak 2003-04 sezonu başında Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray kariyeri çok uzun sürmedi Abdullah'ın. Sadece 7 maçta forma giyebildi. 16. haftada Ali Sami Yen'deki Trabzonspor maçında Yattara tarafından döne döne oynatılması Galatasaray'daki son maçı oldu. Galatasaray taraftarı tarafından hiç benimsenmeden takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Şimdi Abdullah Galatasaray'da kaç numara giyiyordu desem, eminim cevap verebilenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Daha sonra iki sezon da İstanbulspor'da forma giyip Tayfun Korkut gibi sessiz sedasız futbolu bırakmıştır.

Abdullah Ercan Türk futbolunun önemli isimlerindendir. Özellikle Trabzonspor döneminde müthiş performans göstermiştir. Ancak Fenerbahçe'ye zamansız transferi, oradan da yaptığı Galatasaray denemesiyle hiçbir takımda sevgiyle anılacak bir hatıra bırakmamıştır. Ayrıca "Çocukken Beşiktaş'lıydım, dört büyüklerden bir tek Beşiktaş'ta oynamadım" şeklinde bir açıklaması da vardır. Şu anda bilindiği gibi 16 yaş altı milli takımda antrenörlük yapmaktadır, ara sıra bu jenerasyonun kazandığı başarılarla gazetelere manşet olmaktadır hala. Yakın bir gelecekte bir süper lig takımının başına geçmesini beklemekteyim.

Galatasaray'daki forma numarası 22'ydi bu arada :)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails