Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Ağustos 2010 Perşembe

Son Yılların En Basiretsiz Fenerbahçe'si ve Kocaman Angut!



Aykut Kocaman "gelişeceğiz, değişeceğiz" diyor ama ben son yılların en kötü Fenerbahçe'sinden başka bir şey göremiyorum. Hayır bir ışık görsem diyeceğim ki "tamam elendiler ama takım doğru yolda", ama o da yok. Ne ışık var ne fener!

Fenerbahçe'yi en son sekiz sene önce bu kadar berbat bir durumda görmüştüm. 2002-03 sezonu, takımın başında da Werner Lorant var. Lorant'ın yardımcısı da bir önceki teknik direktör Mustafa Denizli'nin de yardımcılığını yapan Oğuz Çetin. Denizli'nin ikinci yılındaki başarısızlığında sanki kendisi teknik ekipte değilmiş gibi sonradan gelen hocanın da yardımcılığını yapıyor. Aynı şimdi milli takımda olduğu gibi değil mi, hayat işte..

Oğuz Çetin, Lorant'ın başarısız bulunmasının ardından da takımın başına teknik direktör oluyor. Ulan sanki önceki iki dönemin başarısızlıklarında pay sahibi değilmiş gibi bir de takımın başına getiriliyor, artık ne olduysa! Ve işte Fenerbahçe'yi en son o zaman bu kadar rezil görmüştüm. Takımda bir futbol anlayışı yoktu, kadro istikrarı yoktu, düzen yoktu, iyi futbol zaten hiç yoktu.

Aradan sekiz sene geçti; Fenerbahçe üç şampiyonluk kazandı, şampiyonlar liginde çeyrek final oynadı, şampiyon olmadığı zamanlarda bile takımda bir ışık, taraftarda bir umut vardı (Aragones dönemi dahil). Ama şimdi birden bire sekiz sene öncesine döndü takım. Takımın başında kim var; Oğuz'un has adamı Aykut!

Aykut'un takımın başına gelişine bakalım: Daum'un sportif direktörlüğünü yapıyordu. Sonra Daum, hiç de başarısız olmadığı bir sezonun ardından gönderildi ve yerine Aykut getirildi. Sanki ortada bir başarısızlık varsa bu başarısızlığın ortaklarından biri Aykut değilmiş gibi. Peki ne oldu? Fenerbahçe son yılların en basiretsiz, en disiplinsiz, en taktikten yoksun ve en kötü futbolunu oynuyor. Üstelik transfere daha şimdiden 13m€'dan fazla harcandı ve Wederson'dan başka gönderilen oyuncu da yok.

Demezler mi adama bu takım üç ay önce takır takır top oynuyordu, sen ne yaptın da takımın belasını s.ktin afedersin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails