Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Ağustos 2010 Cumartesi

Hep Bizimle Kal!



Kewell'dan sonra 2. müjdeyi de aldık yönetimden. Milan Baros 3 yıl daha bizimle. Sözleşmesinin son yılına girerken ayrılma korkusu yaşattı bize ama neyse ki yönetim bu sefer acele davrandı ve 2 yıl daha uzattı sözleşmesini. En az 2012-2013 sezonunun sonuna kadar Baros izleyecez hep beraber ve arkasında bu sene daha da güçlü bir hücum hattı olacağını düşünüyorum.

Milan Baros geldiği günden beri taraftarın sevgilisi olmuş durumda. Ne yaparsa yapsın kızılamayan 2 oyuncudan biridir benim için. Diğeri de tahmin edersiniz ki Harry Kewell. Baros çirkeftir. Penaltı almak, rakibi attırmak, hakemi kandırmak için sahada her şeyi yapar ama dışarda adının karıştığı bir pislik görmedim, ayrıca rakibinin futbol hayatıyla da asla oynamaz. Türkiye ligindeki kasaplara karşı kendini en iyi savunan forvetlerden biridir. Çünkü bizde defans yapmak pislik yapmakla eşit olduğu için onlara aynı şekilde karşılık vermezseniz ne kadar yetenekli olursanız olun hiçbir şey yapamazsınız. Baros eğer biraz pislik olmasaydı Guiza'dan farkı olmazdı. Çünkü ikisi aynı tiptir. Rakibi kovalar, arkaya sızar, mücadelecidir. Baros daha hırslı olması sayesinde Guiza gibi hakaretlere uğramaktan kurtulmuştur, ayrıca arkadaş desteği de önemlidir. Baros geldiği günden beri herkesle iyi anlaşmaya çalıştı ve arkadaşlarına kendini sevdirdi. Zaten Kewell'la önceden oynamışlığı vardı ve arkadaştı. Guiza sevilmiyordu, hala da sevilmiyor. Alex'in Brezilya milliyetçiliği Guiza'yı bu hale getiren en önemli etkendir.

Yerlilerin sözünü dinlediği iki isim ; Arda ve Ayhan. Baros'un onlarla da arası çok iyi. Bi ara Arda'yla tartışmışlardı ama sonradan aralarının düzeldiği anlaşılıyor. Kampta da çok iyi anlaşmışlar. Yerliler ve yabancılar Galatasaray'da iyi anlaşırsa işler iyi gider, ama yerlilerin abileri, sözü dinlenenleri yabancılara cephe alırsa olumsuzluklar çok artar. Çünkü Fenerbahçe'deki disiplin yok Galatasaray'da , Aziz Yıldırım gibi içeriyi susturacak adam yok. Geçen seneki köstebek olaylarından bunu gayet iyi anlayabiliyoruz. Frank Rijkaard'ın bu sene en çok dikkat etmesi gereken olay bu olmalı ve elindeki krediyle buna direkt müdahale etmeli. Huzursuzluğu çıkaran Kaptan Arda bile olsa gözünün yaşına bakılmamalı.

Neyse konu iyice dağılmadan yazıyı bitirelim. Milan Baros Galatasaray'a en uygun forvettir ve kendisi gitmek istemediği ya da formu iyice düşmediği sürece bizimle kalmalıdır. 4-3-3'ün en ucunda oynayacak en uygun adamdır Baros, yaşı gereği gitmesi gerekirse de Altidore tarzı güçlü bir adamla ya Mehmet Batdal tarzı bir isimle yeri doldurulmalı.

İyi ki varsın Milan, hep bizimle kal. Bu taraftar senin sevginden şüphe etmiyor, sen de bizim sevgimizden şüphe etme.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails