Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Kasım 2009 Perşembe

İl Capitano'nun Seyir Defteri


*Tottenham'ın Wigan'ı 9-1 yendiği maçı yazmıştım. Dün gece özetleri izlerken dikkatimi çekti. İlk golü atan Peter Crouch diğer 8 golde ortalıkta yok. Oyundan mı alındı diye baktım,90 dakika oynamış. İlginç adamsın Crouch.

*Aynı maçta 5 gol atan Defoe'nin 4 golü aynı tip,aynı yere aynı hızda vuruşlar. Defoe yerden arka direğe vurdukça kaleci Kirkland ön direkte beklemiş. Maçı satsa bunu yapmaz adam yaw!

*Kirkland demişken 8. golde,yani Bentley'in vuruşunda gerçekten şanssızmış. Ayrıca ilk yarıda da çok iyi oynamış ama devre arası ne yedi ne içtiyse 2.yarı içine Hayrettin kaçmış gibiydi! Ayrıca 9.golde Niko Kranjcar muhteşem vurmuş,yapılacak bi şey yok.

*ManU-Everton maçında skor farklı olmasına rağmen ManU çok iyi oynamadı. Darren Fletcher muhteşem bir gol atmış,izlemeyen varsa kaçırmasın derim. Ayrıca atan Fletcher olunca insan daha bi şaşırıyor! Giggs 2.golde Carrick'e muhteşem bir asist yaptı. Giggs hala Giggs kardeşim,saygı duyuyoruz!

*Hull-West Ham maçı nefes kesiciydi. 2 erken golle 0-2 yaptı Gianfranco Zola'nın West Ham'ı. Hull beni şaşırtan bi şekilde önce 2-2'yi buldu,45+1'de de penaltıdan 3-2 yaptı. 2.yarı Hull çok erken 10 kişi kalınca maçın keyfi kaçtı,West Ham 3-3'ü buldu. 11'e 11 devam etseydi çok daha güzel olabilirdi maç.

*Burnley-Aston Villa maçı çok keyifliydi. Burnley Premier Lig'de oynuyor ama küçük bir şehir takımı oldukları belli. Maça çıkarken özellikle takımın eskileri tribündeki arkadaşlarıyla muhabbet içerisindeler. Maçta ilk golü de attılar ama 2.yarıdaki Villa baskısına boyun eğmek zorunda kaldılar. Villa gibi bi takımdan 1 puan almak onlar için en azından ilk sezonlarında iyi.

*Chelsea buldozer gibi devam ediyor yoluna. Ne kadar eksik olurlarsa olsunlar,bi şekilde kazanıyorlar ki bu da Ancelotti'nin eseri bence. Wolwerhampton'a 4 tane attılar ki bu gayet normal bi durum bence,az bile attılar. Florent Malouda'nın golünü kaçırmayın,mutlaka izleyin derim. 2.yarı Ancelotti kendisinden beklenmeyecek bir şekilde Kakuta isimli genç oyuncuyu sürdü sahaya. Gael Kakuta sahaya ayak bastığı andan itibaren muhteşem hareketler yaptı,taraftar da iyice gaza geldi. Chelsea'nin başını derde soktu bu genç yıldız ama bu adam için bela göze alınır. Büyük bir yıldız olacağını düşünüyorum eğer bencillik yapmazsa. Zira 2-3 yerde pas vermek yerine kaleye vurmasaydı hem fark artacaktı,hem de gollerde adı olacaktı.

*Wolwerhampton kendine bi kaleci bulsun bence. 37 yaşındaki as kalecileri şu ara sakat,onu izlemedim ama Arsenal ve Chelsea maçlarında izlediğim Hennessey isimli kaleci sürekli önde. Ve hiçbir topa tam müdahale etmiyor,sadece tokatlıyor. Chelsea'den yedikleri 4 golün 2'sinde kendisi aldı topu içeri. 1'inde şansına kendisinden seken top direğe çarptı. Arsenal maçında da gerekenden önde durduğu için Eduardo'dan güzel bi gol yemişti.

*L'pool-M.City maçı beklediğimi aksine zevksizdi. Savunmalar belirledi maçı. 4 golün 3'ünde berbat savunma eseri atılan goller vardı. Adebayor'un golünde kafa vuruşu güzeldi,şıktı. Ireland'ın golünde ise SWP'nin çalımı çok güzeldi.

*L'pool demişken. Cenabetlik diz boyu gerçekten. Aquilani'yi daha izleyemediler. Son maçta da Babbel,Benayoun ve Agger sakatlandı. Gerrard'ın sakatlığı düzeliyor,oynaya oynaya açılır kaptan. Torres de ameliyat olmayacakmış,gerek yokmuş. İlk 4 için 7 takım savaşırken sakatların iyileşmesi çok önemli L'Pool için.

*Sunderland L'pool'dan sonra Arsenal'i de yendi. ManU'yla da berabere kalmışlardı. Büyüklerin belalısı olacaklarını gösterdiler. Darren Bent yeniden doğdu,beni de sevindirdi. Arsenal de dünyaları kaçırdı,ayrıca son dakikalarda Vela'ya yapılan penaltıyı vermedi hakem.

*Bolton-Blackburn maçında kendi kalesine Ricketts muhteşem bir gol attı,bulup izleyin mutlaka.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails