Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Kasım 2009 Pazartesi

Liderlik Ertelendi!


Bu sene izlediğim en zevksiz maçlardan biriydi dünkü maç. Galatasaray her zamanki dizilişiyle maça çıktı. Barış'ın yerine Ayhan, Keita'nın yerine de Elano'nun ilk onbire girmesi dışında bir değişiklik yoktu, normal şartlar altında da çok önemli değişiklikler değildi bunlar. Dolayısıyla maçı zevklendirme işi Manisaspor'un dizilişine kalıyordu ama oynamak yerine oynatmamayı yeğleyen bir kadroyla çıkmıştı Tarzanlar. Kimse bu yüzden kızamaz tabi Mesut hocaya ama insan en azından Sezer veya Isaac'ten birini koyar be abi!
Manisaspor ileride Yaser ve Ergin gibi iki yeteneksizle oyuna başlamış, orta sahada Yiğit gibi bir kasap ve sağ kanattan bindirmek yerine orta sahada presle meşgul olan Nizamettin'le oyun oynamaya niyeti olmayan bir görüntü çiziyordu. Sol açıkta Sabri de Simpson'u kilitleyince iş Mehmet Nas'ın yaratıcılığına kalıyordu; zira Yaser'in Galatasaray'a gol atmaya niyeti yoktu ve Ergin Keleş'in de yetenekleri oldukça kısıtlıydı.. Dediğim gibi zaten gol atmaya niyeti olan adam Isaac ve Sezer'in ikisini birden yedek bırakmaz, en azından birini oynatır.

İlk yarı oyun Manisaspor yarı sahasında geçti, ama dişe dokunur bi pozisyon olmadı. Sezonun başarılı isimlerinden Eren'in hatasını affetmedi tabi Kewell ve Galatasaray bu gidişle gol bulması zor olan maçta golü buldu. Evet dün Galatasaray'ın gol bulması zordu ama gol yemesi imkansızdı. Gol yemeyi başardıkları için tebrik etmek istiyorum futbolcularımızı..

Beşiktaş maçından beri süre gelen gol attıktan sonra geri çekilme hastalığı dün de devam etti. Neden anlamıyorum, sene başında gol attıkça yüklenen üçü dördü bulmadan rahatlamayan, altıyı gören takım neden gol attıktan sonra geriye çekilmeye başlıyor haftalardır? Üstüne üstlük takım dizilişi salt savunma yapmaya uygun değil ki, kadroya bakan hücum için çıkıyor bu takım der mutlaka. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu anlamıyorum, bu geriye çekilme hastalığından kurtulmamız gerek.

İkinci yarı tamamen Galatasaray yarı sahasında geçti. İleride Elano-Nonda-Kewell üçlüsü olmasına rağmen hiç top tutamadılar. Giden her top duvara çarpar gibi geri döndü, dolayısıyla savunma elemanları hiç dinlenemedi..

İlk yarıda birbirlerine ters paslar atan, oyunun yönünü değiştiren, birbirlerini oyuna sokan Elano-Kewell paslaşmaları durdu. Elano oyundan tamamen düştü, Sabri'yle beraber ikiye iki kaldıkları pozisyonda yaptığı hareketi Yaser yapmazdı o derece.. 71'de de oyundan alındı zaten..

Ayhan'a gelince. Çok iyi niyetli, sorumluluk almaya çalışıyor, ama öyle yaptığı zaman olmuyor. Yetenek kısıtlı işte, her atağı organize etmeye çalışınca batırıyor haliyle eleştirilerin hedefi oluyor.. Oysa sadece işini yapmaya çalışığı zaman ne kadar başarılı maçlar çıkardığını biliyoruz, biz biliyoruz ama Ayhan'ın da bunu bilmesi lazım. Yoksa Hasan Şaş çıkar "ayakların götürmüyorsa artık bırakmalısın" diye konuşur, ya ya..

Mesut hoca nedense bir türlü Sezer'i veya Isaac'ı düşünmedi. Aksine sağ açık Nizamettin'i çıkarıp sağ bek Ferhat'ı aldı oyuna. Ve bu hamleden sonra gol yememiz de daha bi entresan tabi.. Mustafa Sarp'ın 10 sn'lik konsantrasyon kaybı ve gol!(Savunma elemanlarının bir türlü dinlenememesini haatırlayın! Dolayısıyla konsantrasyon kaybı olabiliyor ve 2 puana mal oluyor)

Bu golden sonra uyanıyor takım, hatta gole de yaklaşıyor ama İlker bence müthiş bir kurtarış yapıyor. E kardeşim baskı kurduğun zaman 5 dakikada pozisyon yakalayabiliyorsun, e peki neden geriye yaslanıyorsun ya!! Bana ilginç gelen başka bir nokta da gol yedikten sonra ceza sahasına şişirilen toplarla gol aramamız, bu sene görmeye pek alışık olduğumuz bir durum değil bu. Daha da entresan olan ise 10 dakika şişirme toplarla oynamamıza rağmen Nonda'nın tek top indirememesi..

Son dakikalarda Arda'nın ekranlara yansıyan görüntüsü bana fena halde 2004-05 sezonunun Gençlerbirliği maçında Hakan Şükür'ün oyundan alındıktan sonra kenarda beklerkenki ifadesini hatırlattı, endişelenmek istemiyorum!

Bu maç umarım milat olur artık. Ben sadece liderliği ertelediğimize inanıyorum. İkinci yarıyı bekliyorum, zira bu takım ikinci yarıda tüm istatistikleri alt üst edip şampiyonluğa ulaşırsa kimse şaşırmasın..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails