Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Temmuz 2010 Salı

İSTANBUL CUP 2010...

Bu sezon 6. sı düzenlenen İstanbul Cup dün itibariyle start aldı. Resmi açılış töreni Topkapı Sarayında yapılmış ve renkli geçmiş fotoğraflardan anladığım kadarıyla. Dikkatimi çeken hem WTA başkanının hem de Türkiye Tenis Federasyonu Başkanının gelecek yıl gelecek olan oyuncular çok iyi olacak tarzında ki benzer söylemleri idi. Anladığım kadarı ile gelecek yıl ana tabloyu renklerdirmek için ciddi çalışmalar var, ki zaten bildiğimiz bir başka durum da İstanbul Cup’ın artık oyuncular tarafından istenen bir turnuva haline dönüyor olması.




Turnuvanın şu beş yıllık geçmişine ufak bi göz atalım.



İlk olarak 2005 yılında yapılan turnuvayı Venus Williams kazanmıştı. Williams, final maçında Çek Nicole Vadisova'yı 6-3, 6-2 yenerek turnuvanın ilk şampiyonu oldu.
2006 yılını izlemedim ancak söylenen o ki turnuva tarihinin en çekişmeli final maçı bu yıl olmuş. 1 numaralı seribaşı olan Anastasia Myskina finalde Shahar Peer’e 1-6, 6-3 ve 7-6 setlere yenilmiş.



Ve gelelim 2007 yılına turnuvanın o üçyıllık tarihinin en iyi ana tablosu mevcut. Maria Sharapova Elena Dementieva, Venus Williams ve Patty Schnyder İstanbula gelmişti. Sharapova dünya sıralamasında 2. idi o dönemler yanlış hatırlamıyorsam. Bu kadar yıldız gelmesine rağmen finalde Dementieva’nın karşısına beklenmedik bir tenisçi çıkmıştı. Rezai şaşırtıcı şekilde finale çıkmıştı ancak Dementieva formdaydı ve İstanbul Cup’ın kazananı oldu.



Dementieva 2007 ve 2008 yıllarında, İstanbul Cup’ın üst üste 2 kere finale çıkan oyuncusu oldu ancak 2008 yılında Polonyalı Agnieszka Radwanska 2-0 ile Dementieva’ yı geçerek şampiyon oldu.



2009 da ise turnuva zemininde değişiklik oldu. Aynı zamanda düzenlendiği yerde değişti turnuvanın. Maçlar artık ENKA Arena da ve sert zeminde oynanıyor. Geçen yıl ki turnuvayı 5 numaralı seribaşı olarak turnuvaya başlayan Rus tenisçi Vera Dushevina kazandı.



İstanbul Cup ve 6. sezonu. Gerçekten güzel bir organizasyon. Git gide daha oturmuş bir hal alıyor bu turnuva. Türkiye’de tenise olan ilgiyi ve merakı da arttırıyor. Daha nice İpek Şenoğlular, Marsel İlhanlar görebilmenin yolunu açıyor bu turnuva.



İlk tur maçları başladı. 32 oyuncu katılıyor turnuvaya. Bu sezon iki şampiyonluk kazanan Francesca Schiavone dışında 2010 sezonu WTA tekler kupası kazanan iki tenisçi daha turnuvada oynuyor. Bunlar Rus Anastasia Pavlyuchenkova ve Letonyalı Anastasia Sevastova.



Hadi hepimize iyi seyirler…



İzlemek isteyen olursa bugün saat 14.00 da TRT 3’e yönelsin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails