Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Temmuz 2010 Perşembe

Young Boys ve Fenerbahçe



Young Boys-Fenerbahçe maçının Şampiyonlar Ligi seviyesinde olduğunu düşünen var mı aranızda? Ön eleme dahi olsa bu kadar kötü futbol olmamalı sahada. Topu ayağına alan Young Boys'lu kaleye aktı ve karşısına hiçbir Fenerbahçeli çıkmadı. Kalede Volkan yerine Leo Franco olsaydı bu maç 6-2 falan biterdi en iyi ihtimalle.

Köln maçı 5-2 bitti çünkü orda 2-3 tane bitirici oyuncu vardı ve pozisyonları gole çevirdiler, bi de kalede küçük Volkan vardı. Bugün Fenerbahçe takımından Stoch ve Volkan Demirel'i çıkar, bu takım Hıncal Uluç deyimiyle Çemişgezekspor'u yenemez.

Aykut Kocaman Daum'un takımını geriye götürüyor, bas bas bağırıyor takım kondüsyonumuz berbat diye ve taraftar o kadar aşık ki Aykut'a farkına varamıyorlar. Volkan Şen, Ozan veya Sercan'dan birini alması lazım Fenerbahçe'nin acilen. Berbat bir yerli rotasyonları var ve öyle görünüyor ki yerli transferi yapmayacaklar. Kalede Volkan, sağ bekte Gökhan ve orta sahada Emre iyi, fakat geri kalan mevkilerin en az iki tanesine Türk oyuncu konmak zorunda. Hadi diyelim orta sahaya da Baroni'yi kesip Selçuk'u koydun diğer mevki ne olacak? Sol bekte Caner mi, stoperde İlhan-Bekir'den biri mi, ilerde Semih-Gökhan Ünal'dan biri mi, Alex yerine Özer mi, sağ veya sol açıkta Dia-Stoch ikilisinden birinden vazgeçmek mi? En mantıklısı Alex-Özer değişikliği ama Aykut gibi başarısı bulunmayan bir hoca için çok zor bir karar olur bu. Taraftarın ve yönetimin sevgilisi Alex'i kesmek kolay mı? Değil. Stoch-Dia'dan birini kesersen de olası başarısızlıkta fatura direk sana kesilir.

Beşiktaş için de aynı şeyi söylemiştim Fenerbahçe için de aynı şeyi söyleyecem. Ozan, Volkan veya Sercan'dan birini alırsan direk 11'e koyabilirsin çünkü şampiyon takımın oyuncusudur bu adamlar, sırıtmaz takımda. Ama Caner gibi geçen senesi berbat geçmiş birini koymak amiyane tabirle göt ister!

Neyse kendimi durdurmasam Türk takımlarının berbat transfer stratejileri hakkında 2-3 gün konuşabilir/yazabilirim ama okuyacak adam bulmak zor olur. 4 büyükler ve Bursaspor'un tümü için geçerli bu sözlerim, berbat durumdayız ülke futbolu olarak. Farkına varmamamız ise daha acı tarafı.

Halı saha maçı gibi bir maç seyrettik. Maçı 30 metrede kabul eden bir Fenerbahçe ve beceriksiz bir Young Boys. Gol kralı oyuncularını CSKA'ya satmış olmaları bu beceriksizlikte etken mi bilemiyorum ama gerçekten çok beceriksizler. Son vuruşa kadar harika geliyorlar, çok zevk veriyorlar ama o son vuruşu yapma kardeşim. O golü de atamayacaksan çıkma o sahaya. Zaten gelip gelip 30-40 metreden atılan şutlara söyleyecek bir şey yok, mallık. Ama gerçekten Young Boys takımı takip edilmesi gereken bir takım. Total Futbol mudur nedir adı her neyse onu oynuyor adamlar. Tabi kendi çaplarında oynuyorlar çünkü ellerinde bir Xavi-İniesta orta sahası yok. Fakat Ercan Taner'in ısrarla Enzo Schifo'ya benzettiği Costanza isimli 10 numaralı topçu çok teknikti, ilerde büyük takımlarda oynama kapasitesi var gibi. Ayrıca Stoch-Andre Santos ikilisinin olduğu sol kanadı otobana çeviren Sutter-Degen ikilisi muhteşemdi. Hele ki Degen gerçekten L'pool'da oynayan ikiz kardeşinin peşinden kapağı Premier Lig'e atabilir. 90+'da bile depar atıyordu, zaten penaltı da öyle bir pozisyonda geldi.

Fenerbahçe'ye diyecek bir şey yok. Stoch ve Volkan Demirel takımın en iyileriydi. Volkan muhteşem oynamaya devam ediyor ama her an patlama olasılığı da var bildiğimiz üzere. Stoch için Rijkaard ve Galatasaray taraftarı yönetime ne dese haklıdır. Muhteşem bir oyuncu kaçırmışız ki bu adamın Rijkaard'ın ellerinde neler yapabileceğini tahmin etmek zor değil. Teknik, aniden hızlanıyor, hırslı, akıllı ve şutu iyi. Dos Santos'un istikrarlısı, oyunda kalanı ve şut atabileni diyebiliriz. Dos Santos alınsa daha iyi olur diyenler yanılmıştır an itibariyle çünkü Stoch'un 1-2 maç sonra Türkiye'de özellikle çok konuşulacağını düşünüyorum.

Bugün sahada Selçuk yoktu o yüzden kimse hakeme çelme takmadı ama bir başka kıt akıllı Kazım vardı. Sarı kartın varken o hareketi yapmak da zaten sana yakışırdı Kazım. Aykut gelip Rijkaard'a sorsun "Kardeş sen bu Sabri'ye ne verdin de bu hale geldi, aynısından bizim topçulara da verelim." diye. Baroni ve şişko Andre Santos başta olmak üzere takımın gerisi berbattı. Bekir biraz iyiydi, biraz da Emre ama geri kalan oynamayınca onlar da düştüler oyundan. Ha bi de bu genç Semih Daum gidip Aykut kalınca takımda kalmaya karar vermişti, e hala yedek bu adam, hem de Gökhan Ünal'ın yedeği :)

1 yorum:

LiOneL dedi ki...

sadece sabır.. bikaç maç sonra her şey yoluna girer muhtemelen.. belki çok koşan ve çok iyi baskı yapan young boys vardı sahada ama şunu sölemeden geçemem; saracoğlu havasını soluduklarında aldıkları nefes aynı yerden çıkamayabilir:: hem rakip hem de fener oyuncuları için geçerli bu laf.. bu atmosferi kaldıramayabilirler. takımımız taraftarıyla coşma özelliğine sahip. 12 numara sahadaysa isterse bi daha 10 kişi kalsın fener.. o maçı her şekilde alır.

Related Posts with Thumbnails