Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Kazanan da Ferrari Kaybeden de Ferrari…



Alonso damalı bayrağı ilk sırada geçen pilot oldu bilindiği üzere. Tamam biliyorduk ve yazmıştık geçtiğimiz hafta sonu rekabetçi bir paket ile Almanya da bulunuyordu bu takım. Nitekim sıralama turlarının ancak son anlarında teknoloji yardımıyla anlaşılabilecek bir farkla Vettel 'e geçildi Alonso.

Yarışa gelirsek eğer sürpriz bekliyordum. Massa’nın da daha ilk virajda liderliği ele geçirmesi ve uzunca zaman koruması heyecanlandırmıştı beni şahsen. Yeni bir yüz görecektik podyumun tepesinde. Bence Massa için de bambaşka bir birincilik olacaktı bu. O talihsiz kazanın yıldönümünde pistlerde yeniden kazanan pilot olmak Massa için bambaşka bir duygu olacaktı. Ama ne yazık ki takımı saçma sapan bi mesajla buna engel oldu. Gönül isterdi ki Massa rest çeksin iki farklı takım pilotu gibi yarışsın Alonso ile. Tabi ki olmadı böyle bir şey Alonso rahat rahat geçti Massa’yı. Herkesin olduğu gibi benim de aklıma Ferrari’nin Schumi li dönemleri geldi. Rubins az çekmedi bu emirlerden. Bi özeleştiri yapmadan da edemeyeceğim Schumi Rubins’i takım emirleri ile geçerken sevinmiyor değildim. Takım emirleri ile ilgili bir yazı yazacağım bu hafta orda uzun ve daha geniş açıdan anlatacağım yeni olayı ve geçmiştekileri.



Vettel’in birinci sırada başladığı yarışı üçüncü sırada bitirmesine gelince memnuniyetsizliği her halinden belliydi. Normal bi durum tabi ki. En hızlı arabaları kullanmalarına rağmen ne takımlarda ne de pilotlarda birinci olamıyorlar. Dün yine Weber, Vettel, Red Bull üçgenindeki olayların aslında göründüğü gibi olmadığından bahsetti. Ama şu bir gerçek ki Vettel’in istikrarlı bir gidişi var kaza yapmadıkları durumlarda tabiî ki.



Yarıştan Kısa Notlar:

En hızlı tur zamanları aşık atışması gibiydi. Podyuma çıkan pilotlar arasındaki bu çekişme, pek geçiş imkanı olmayan bu piste heyecan veren bir unsurdu.

5 pilota ev sahipliği yapan bu piste Alman pilotların yüzü gülmedi.

En hızlı turu Vettel 1:15.824 ile gerçekleştirdi.

52. tur uzun zaman konuşulacak emrin yerine getirildiği tur oldu.

Ferrari’nin hiç çaktırmadan verdiği mesaj da bu başlık altında olmalı idi. (Alonso senden daha hızlı. Anladığını onaylayabilir misin? ) ("Fernando is faster than you. Can you confirm you understood that message?")

Neyse fazla uzatmayacağım bu yazıyı ama şunu da söylemeden edemeyeceğim yıllar yılı Almanya da hep konuşulan kırmızılar bu sene de konuşulmaya devam etti öyle ya da böyle…

Bu arada Ozan kusura bakma :)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails