Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Şubat 2010 Çarşamba

Alışamadıklarımız! #1 [Haim Revivo - Galatasaray]


Bazı futbolcular vardır oynadıkları takımlarda yaşadıkları/yaşattıkları başarılarıyla özdeşleşmişlerdir. Ama öyle bir gün gelmiştir ki şartlar ezeli rakibin formasını giymek zorunda bırakır. Genellikle de gittikleri ezeli rakiplerinde eski şaşalı günlerinden uzak kalırlar. İşte onları anlatan bir yazı dizisi olacak bu. Sizin de mutlaka yazılmasını istediğiniz transferler varsa yorumlarda bildirirseniz mutlaka değerlendiririm. Yalnız bu diziye Sergen Yalçın gibi gittiği kulüpte benimsenen veya Fahri Tatan gibi gittiği iki kulüpte de tutunamayan futbolcular konu edilmeyecektir..

İlk olarak Haim Revivo'yla başlamak istiyorum. Galatasaray'ın tarihinin en başarılı yıllarının ardından artık şampiyonluğu kesin olarak isteyen, bu yönde teknik kadro ve oyuncu kadrosu bazında büyük revizyona giden Aziz Yıldırım'ın (gerçi o günlerde yılda iki defa revizyona gidiyordu Aziz başkan; ama bu sefer ilk defa aklı başında yapıyordu bu işi) Celta Vigo'dan transferiydi İsrailli..

Fenerbahçe'de 10 numaralı formasıyla fırtına gibi esti. 2000-01 sezonunda gelen şampiyonluğun en büyük pay sahibiydi. 2001-02 sezonunda da takımın en önemli silahıydı ve yine iyi maçlar çıkardı.

2002-03 sezonunda ise Ortega'nın da transfer edilmesiyle gözden düşmeye başlamıştı artık. Yedek kalmaktan şikayet eder, huzursuzluk çıkarır olmuştu. Devre arasında da bir diğer yıldız Rapaiç ile birlikte bonservisleri ellerine verildi. Fatih Terim'le eski günlerine dönmek isteyen, Felipe'yi ülkesine kaçırmış Galatasaray'da aldı o da soluğu. İlk çıktığı Bursaspor maçında biri frikikten olmak üzere attığı üç gol umut vermiş olsa da hafızalarda yer eden başka maçı olmadı. Bir tek Fenerbahçe maçında direkten dönen aşırtmasını hatırlıyorum ben.. Sarı kırmızılı formayla 10-12 maç yapıp ülkesinin yolunu tuttu.

Sonuç olarak akıllarda Fenerbahçeli Revivo olarak kaldı ve öyle de kalacak. Ancak değişik bir adam bu arkadaş. Ülkesinde FC Ashdod forması giydi ve bu takımda futbolu bıraktı. Futbolu bıraktıktan sonra bu klübü satın aldı ve mavi-beyaz olan renkleri sarı-kırmızı'ya çevirdi. Formalar da Galatasaray formalarının aynısı olarak dizayn ediliyor; bir örneği de aşağıda, aynı 2001-02 sezonunda giyilen forma. Neden Celta Vigo veya Fenerbahçe değil de Galatasaray? Haim Haim bir acayip adam!

5 yorum:

LiOneL dedi ki...

bana göre de haim revivo hafızalarda fenerbahçeli haim revivo olarak yer etmiş durumda.. fakat gördüğüm kadarıyla adamın içinde gram fenerbahçe sevgisi kalmamış.. bir fenerli olarak buna çok üzüldüm açıkçası.. keşke böle olmasaydı.. fenerbahçede oynadığı dönemde çoğunlukla taraftarı coşturan pozisyondaydı.. galatasaraya gitmesine çok kızmıştım ve tutunamayacağını tahmin edebiliordm.. çünkü cimboma gidişinin tek amacı eski takımına bir gönderme yapmaktı.. yani içi fesat olarak gitmişti. başarı hele ki sporda başarı böle kötü duygular içerisindeyken elde edilemez.. hain revivo

Hikmet Cilli dedi ki...

@lionel, öyle diyosun da kardeş bu adam yanılmıyorsam fenerbahçe'nin 2005 yılındaki şampiyonluk kutlamalarına da katılmıştı, diyorum ya dengesiz herif işte çok sallamamak lazım..

LiOneL dedi ki...

hakkında yazılmasını istediğim birkaç oyucu: Tabiki listenin başında milli kalecimiz rüştü reçber. saffet sancaklı, servet çetin.. ayrıca abdullah ercan ve ogün temizkanoğlu bu listeye eklenebilir...

Hikmet Cilli dedi ki...

rüştü, ve abdullah'ın galatasaray macerası zaten listede. ogün'ün durumu ise biraz farklı. fenerbahçe'de de başarılı oldu denebilir o yüzden ogün çok uygun olmaz diye düşünüyorum..
servet ise sonradan geldiği galatasaray'da ilk takımı fenerbahçe'den daha başarılı oldu, yani "galatasaraylı servet" oldu. saffet'in durumu da aynı. onları da benzer durumdaki aurelio, boliç, ayhan gibi futbolcularla ayrı bir yazı dizisinde inceleyeceğim.. teşekkürler katkın için..

il Capitano dedi ki...

doktor ben de hasan vezir'i istiyorum :) semih yuvakuran ve raşit çetiner de olabilir...

Related Posts with Thumbnails