Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Şubat 2010 Perşembe

Alışamadıklarımız! #2 [Feyyaz Uçar - Fenerbahçe]

Yeşil sahaların esprili, çapkın ve sıradışı gol kralı; Beşiktaş'ın efsanevi MAFyasının "F"siydi! Bülent Karpat'ın bir maçtan önce kendisine yönelttiği "Gol sözü veriyor musun Feyyaz?" sorusuna "Yok!" diye ayar verip kıçımızın yağlarını eritmişliği vardır.

Avcılarspor altyapısından Beşiktaş alyapısına, Beşiktaş'ın Avcılarspor kadrosundaki futbolculara birer takım forma yaptırması karşılığında transfer oldu. Derken A takımı ve şampiyonluklar geldi. Attığı goller ve umursamaz tavırlarıyla Beşiktaş taraftarının sevgilisi olmakta zorlanmadı..

Ancak her güzel şeyin bir sonu vardı. Nasıl olduysa 1994-95 sezonu başında kulüp tarafından verilen çekin tarihi geldiğinde bankada paranın henüz yatmadığını gören Kibar Feyzo çekin arkasını yazdırmış, bunu duyan efsanevi başkan Seba da "Beşiktaş'ta böyle şeyler olmaz!" diyerekten Feyyaz'a kapıyı göstermiş..

Beşiktaş taraftarı uzun bir süre bu kararı kabullenmedi tabi. Ne "Büyük başkan Feyyaz'ı bize bağışla" tezahüratları, ne de "Feyyaz'sız Beşiktaş, yumurtasız menemene benzer" pankartları etkili olmadı Seba'yı bu kararından döndürmeye. Ve Fenerbahçe'de soluğu aldı Bay Gol! Fenerbahçe'de bir seneden biraz fazla oynadı ama ne sarı lacivertli taraftarlar benimsedi onu, ne de siyah beyazlılar unutabildi. Zaten Feyyaz hiçbir zaman diğer kaypaklar gibi çıkıp "Ben zaten Fenerbahçeliyim" veya "Çocukken feneri tutardım" diye açıklamalar yapmadı. Onun yerine "Beşiktaş'lıyım ama Fenerbahçe bana en kötü zamanımda sahip çıktı" diyebildi, bunu diyebilecek kadar da adamdır!

Sonuç olarak Türk futbolunun en büyük değerlerindendir Feyyaz Uçar. Keşke çek olayı hiç yaşanmamış olsaydı da jübilesini kara kartallarda yapabilseydi Bay Gol!!

1 yorum:

Unknown dedi ki...

İyi yazmışsın... Eline sağlık:)

Related Posts with Thumbnails