Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Temmuz 2010 Cuma

Gecenin Güzellikleri : Arda Turan ve uA


Maçın güzelliklerinden bahsederek başlayalım yazıya. Arda Turan. Aynen geçen sezon gibi mükemmel başladı ve takımı sahiplenmesi, taraftarla barışması da çok iyi oldu. Bugün attığı 2 golün yanında her atakta yer alması, her pozisyonda topun ayağına değmesiyle artık liderlik vasfını da iyice ortaya çıkaracağını belli etti. Maçın Galatasaray adına en güzel olayıydı. Arda Turan olmak kolay değil. Bütün basın üstünüze gelirken, taraftarınız tüm suçu size yüklerken ve en önemlisi Rıdvan Dilmen,Hakan Şükür vb. isimler hariç size kimse sahip çıkmazken ülkenin en büyük yıldızı olmak kolay değil. Başkan ve yönetimin yalandan arkanızda durması da cabası. Her şeyinizi vermeye hazır olduğunuz takımdan azıcık vefa beklemek, takdir beklemek çok acı olsa gerek. Yine de bir şekilde, ailesi ve sevgilisinin desteğiyle, güzel insanların, güzel anne babaların onu kendi oğlu gibi sevdiğini hissederek dimdik ayakta Arda. Eski gülen günlerine bir an önce döner umarım bu güzel çocuk. Ben burda bunları yazdım diye Arda çok sevilmeyecek biliyorum ama biz tarafımızı belli edelim de.

Şimdi izniniz olursa hafiften Rijkaard'a giydirecem, futbol uleması değilim ama kusura bakmasın artık kimse. Rijkaard bu akşam resmen gavura kızıp oruç bozmuştur. Yönetimin transferleri geciktirmesi, Stoch'u elden kaçırması, Dos Santos'u almaması gibi nedenlerden ötürü bugün orta sahada Ayhan-Sarp-Barış gibi berbat bir orta saha kurmuştur ki bu 3'lü ancak düşmemeye oynayan bir Anadolu takımında 11 çıkar bu formlarıyla. Geçen sene 1-1 biten Sivasspor maçında imkansızlıklar nedeniyle bu 3'lüyle başlamıştı ama kimse eleştirmemişti çünkü elde olanların en iyisi bunlardı. Ama bugün hazırlık maçlarında iyi oynayan Cumhur, Emre Çolak gibi orta saha oyuncuları varken bu orta sahaya gerek yoktu, hem de hiç. İlla bi tepki vereceksen bunu eleme maçında değil, lig maçında yaparsın çünkü telafisi vardır. Yarın şanssız bir golle elenirsek, sezonun heyecanını erkenden yitirirsek ne olacak? Sana bi şey olmaz gerçi olan yine bize olur.

Rijkaard'a kızıyorum gerçi ama şanssız bir gol yemesek ve Aykut gibi boş bir kalecimiz olmasa bunları konuşmayacaktık belki, gerçi ben maç başladığı anda bu yorumu yaptım ama yine de Aykut büyük faktör. Bir topçu düşünün ki 8 yıldır beklediği fırsatı 2 yıl üst üste elinin tersiyle itsin. Kaleci olmadığını, bu işi beceremediğini ve beceremeyeceğini gözümüzün içine sokuyor Aykut giderek. Geçenlerde yazmıştım Antalyaspor maçında yediği 2 gol sonrası dedim bundan kaleci falan olmaz! Teşekkürler Aykut, beni yine haklı çıkardığın için ve çok üzgünüm Aykut sana güvenenleri mahcup ettiğin için. Young Boys maçında Volkan Fenerbahçe'yi, Victoria Plzen maçında Hakan Arıkan Beşiktaş'ı yenilgiden kurtarıp turu getirecek skoru alırken bizim kaleci Aykut turu zora soktu. Hadi Volkan değil de Hakan senden daha çok mu forma şansı buluyor Aykut? Daha mı tecrübeli senden? O niye çık oyna deyince kimseyi mahcup etmiyor? Çünkü çalışıyor ve hazır ama sen her daim utandırdın sana güvenenleri, hiç hazır tutamadın kendini.

Ve en büyük suçlu. Yönetim, daha doğrusu Adnan Polat. Haldun Üstünel Stoch'u almak üzereyken finansı kısıp en büyük rakibine kaptırdı. Sonra Haldun Üstünel'in yetkilerini aldın ki bu direk şampiyon olamamanın faturasını bir kişiye kesmektir. 4 ay önce seçim kazandıran adamı sadece sevgili dostu Adnan Sezgin ve onun egoları uğruna yedi. Geçenlerde Hikmet yazmıştı, "elinde seks kasedi mi var ?"  diye ki bu komplo teorisi gittikçe daha da aklımı kurcalamaya başladı? Var mı ki lan? Yoksa bir insan neden bu kadar risk alır ki bir adam için? Taraftarın sevgilisi Haldun Üstünel'i yemek Adnan Polat'ı bir dahaki kongrede götürebilir ki o da bunun farkındadır.

Yönetim hala beklenen transferleri yapmadı ve Adnan Polat hala çıkıp "Rijkaard'la devam etmek istiyoruz." diyebiliyor. Hemen en az 2 iyi transfer gelmezse Rijkaard'ı değil seneye tutmak devre arasında bile durdurmak zorlaşır. Galatasaray'ın acilen kaleye ve orta sahaya 2 iyi transfere ihtiyacı var, ayrıca forvete de Baros'un alternatifi olabilecek bir genç oyuncu. Adnan Sezgin hem kendi koltuğunu hem Adnan Polat'ın koltuğunu kurtarmak için bu transferleri bir an önce yapmalı.


Ve gecenin diğer güzelliği. TARAFTAR. Aykut'u ıslıkladıkları söyleniyor ama ben duymadım. Eğer doğruysa ayıptır ama onun dışında mükemmeldi taraftar. Gerek Ali Sami Yen'e veda besteleri ve pankartları, gerek sürekli gösterdikleri destek mükemmeldi. Hem de bunca kötü giden şeye rağmen. Tabi ki tepkilerini de gösterdiler yönetime. Haldun Üstünel gibi taraftarın içinden bir adamı nedensiz yere kapının önüne koyarsan taraftardan gelecek tepkileri göze almışsın demektir. Taraftar ilk günden gösterdi tepkisini ve kötü giden her günde bu böyle olacaktır. Ayağınızı denk alın, taraftar uyanık. Arda olayında ne kadar eleştirdiysem bu olayda da o kadar destekliyorum uA'yı. Yürüyedurun, arkanızdayız.

Biz de Seni Seviyoruz Haldun Başkan!

4 yorum:

brk dedi ki...

bütçeyi kısmak istiyorlar ama şampiyon olamazsan cl'ye girmen çok zor. cl yoksa mali yapın hiç düzelmez ama bizim adnanlar farkında mı değil nedir hala bize bunları izletiyorlar. 10 yabancı hakkın olmuş 8 tane al bari 2 si yedek olsun veteran olsun ne farkeder. 3.forvetmi istiyorsun guillermo franco var morientes var zatensenin birincil forvetin var para harcamadan alınacak adamalr bunlar 10 maç oynasa 5 gol atsa yeter kafamız rahat olur. kaleci mi hildebrand var bonservisi yok, francodan da, de santic den de iyi kaleci kafamız rahatlasın. ya da git ver parayı getir sinan bolat'ı. belçika liginden bi kaleci kaç milyon euro eder 5-6 mı. geçen sene şampiyon olamamamızın bedeli 20-30 milyon euro belki de. sen takımı kurma sonra kolaya kaç ruh yok de, kaptanını yuhalat. bu mudur yönetim. keşke liseliler gelseydi diye düşünmüyor değilim...

il Capitano dedi ki...

@brk

ne yazık ki sana katılıyorum. yönetim başta olmak üzere topçular hariç herkes suçlu bu tabloda. evet sen ben dahil. yeterince tepki gösteremiyoruz ki istedikleri gibi at koşturuyorlar. halbuki alma forma, alma kombine bakayım ne yapıyorlar? bizim taraftar ancak Arda'ya sallar, Franco'yu ıslıklar. Hazır Haldun da afaroz edilmişken şu maçta iyi bir protesto ses getirmez miydi? Yönetim uyanmaz mıydı?

brk dedi ki...

evet hata bizde, bizi de kandırıyor bu yönetim. geçen sene jo ve francoyu hedef gösterdiler, franconun yerine gelen yok, jo nun yerine gelen yok, m.topal gitti cana geldi, keita ile gio gitti serdar ile pino geldi. gelen gideni aratır mı bilemeyiz ama kadromuz gene eksik, geçen sene başarısız olan kadroya hiç ek yapamadık sadece gidenlerin yerine soru işareti oyuncular aldık. bütün eksiklerimiz durmakta. bugün hala a.polat bir orta saha eğer elano giderse bir de 10 numara eksiğimzi var diyor. ayrıca şaka gibi bi şekidle "evet aykut'un yan top eksikliği var diyor". bakalım sonumuz hayrolsun. tamam turuncu forma mercan forma bunlar güzel şeyler ama son iki şampiyonluğumuzun durumu ortada hiç iyiye gitmiyoruz. bazen keşke o şampiyonluklar olmasaydı diyorum çünkü adnan polat o şampiyonluklra çok güveniyor gene kör topal şampiyon oluruz diye düşünüyor kendisi ama o bir bilemedin iki defa olur daha fazlası olmaz.

Adsız dedi ki...

bu yönetim saçma sapan kararlar almaya başladı artık, bu takımı bu kadar üzmeye kimsenin hakküı yok

Related Posts with Thumbnails